Huiskamersessie GroenLinks geslaagd

Afgelopen maandag, op 5 november, vond een nieuwe huiskamersessie plaats georganiseerd door GroenLinks Hoeksche Waard. Deze vond plaats in het Korstanjehuis in Klaaswaal. Namens GroenLinks waren Michel Legierse (plaats 10 op de kandidatenlijst) en lijsttrekker Sandra Hol aanwezig.

Net als tijdens de succesvolle huiskamersessies die aan deze bijeenkomst vooraf zijn gegaan – in Numansdorp, Maasdam en Strijen – is er gesproken over de zorgen en wensen van bewoners. De twaalf aanwezige bewoners, van dominee tot directeur van een basisschool tot voorzitter van de Ouderenbond, uitten hun zorgen over voorzieningen in Klaaswaal. Één van die voorzieningen is het zwembad in Klaaswaal, ’t Centrum. Alhoewel er nog geen sprake is van het verdwijnen van het zwembad, zijn de zorgen daaromtrent wel degelijk aanwezig. Het zwembad was aanleiding om ook te spreken over andere voorzieningen, zoals de sporthal, de voetbal en de basisscholen. Ook voor de Hoeckenisse en de Kerk van Nazareth is het bijvoorbeeld belangrijk dat voorzieningen behouden blijven, zoals de bibliotheek en het geitenweitje.

Daarnaast is gesproken over betaalbare woningen voor jongeren en jonge gezinnen: deze zijn hard nodig! Het realiseren hiervan moet samengaan met het realiseren van uitgaansgelegenheden, zoals een theater en bioscoop in de Hoeksche Waard. Voor de jeugd in Klaaswaal zou het een optie kunnen zijn om de jongerensoos te heropenen. Er was een heel goede inbreng van de voorzitter van de Ouderenbond omtrent het behoud van de identiteit en de voorzieningen van de dorpskernen, alsmede de tip om jongerenwoningen en ouderenwoningen te combineren. Tot slot werd de mobiliteit in het dorp nog besproken, zoals het feit dat het in de weekenden erg druk is bij de voetbal.

GroenLinks kijkt opnieuw terug op een geslaagde avond!