High Tea voor de mantelzorgers in de Hoeksche Waard!

high tea

Op 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. In heel het land werd aandacht besteed aan de Mantelzorger! In de Hoeksche Waard organiseerde de afdeling Mantelzorg- en vrijwilligers-ondersteuning van MEE Zuid-Hollandse Eilanden samen met Zorgwaard een gezellige middag voor alle mantelzorgers. De Dag van de mantelzorg werd op twee plaatsen met een identiek programma gevierd. Op 3 november werd de Dag van de Mantelzorg gevierd in Streona in Strijen en op 10 november in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. Deze viering komt jaarlijks terug en is qua deelnemersaantal de afgelopen tien jaar enorm gegroeid van 80 naar bijna 400 deelnemers!

Op 3 november was de aftrap in Streona. Wethouder Paulien Tanja stak in haar welkomstwoord alle aanwezigen een hart onder de riem. Daarna kon men genieten van een heerlijke High Tea met ‘alles erop en eraan’. De aansluitende workshop ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ zorgde voor een ontspannen sfeer. De workshop was toegespitst op mantelzorgondersteuning, de mantelzorgers knikten dan ook regelmatig van herkenning. Gitarist Door Visser zorgde voor fijne achtergrondmuziek. Iedereen genoot zichtbaar.
Tijdens de High Tea konden de aanwezigen nog een verwenmomentje winnen, variërend van een restaurant bon tot een massagebon. Dit in het kader van het landelijke thema: Verras de mantelzorger! Hiervoor was er een royale gift van de Vrienden van Zorgwaard bestemd en hebben vele ondernemers uit de Hoeksche Waard een bijdrage geleverd door het schenken van een waardebon. Als verrassing even een moment voor henzelf.
De organisatie spreekt haar dank uit aan Restaurant Land van Wale, Uniq hairstyle, Pedicuresalon Wilma Biesheuvel, Dresswaar & Zo, haarstudio Trendy’s, Bakker de Koning, bakker Aardoom, haarstudio Heleen, Thermen Binnemaas, Diggels, Visspeciaalzaak Aan de kant , pedicure Linda, de Koningshoeve, by Steef, bloemist Gert van der Steeg, restaurant de Hoogt, bloemiste Lisette, DA Gravendeel, restaurant Binnenmaas, Margot bloemen, het Wijnkasteel, pedicure J.Polm, restaurant van Rijn en Nonna Zorgwaard, salon Care, kapper Jacqueline, pedicure Cora, pedicures Zorgwaard, kylie’s Hair Company, Natuurlijk aan het Spui, Real Beauty, Capri, by Gonny, AB bloemsierkunst, van de Zolder geplukt.

Een week later was het de beurt aan Zuid-Beijerland waar iedereen welkom was in de Eendrachtshoeve. Sonja Staring van MEE heeft een gedicht geschreven en voorgedragen aan de aanwezigen. Daarna sprak wethouder Paul Boogaard en reikte hij vijf keer een Blijk van Waardering uit. Ook hier waren heerlijke lekkernijen en een workshop van ‘Klein geluk voor de mantelzorger’. Ook in Zuid-Beijerland konden zij de verassingen zoals de workshop, de muziek en de bonnen voor de verwenmomentje zeer waarderen! Peter van Streona en Dennis van de Eendrachtshoeve  werden bedankt voor de prima verzorging en prettige samenwerking.