Heinenoord ook niet langs de Kraaien

Ondanks een geweldige eerste helft, waarbij de mannen van coach Ralph Kalkman op een verdiende voorsprong kwamen is het wederom niet gelukt dit tot het einde vol te houden en de volle winst te pakken. Toch kwam Nelson Costa de Britto in de beginfase op links gevaarlijk door, echter Anthal was er op tijd bij om in te grijpen en was dit gevaar geweken. Ook Zepp Jacobs liet zich zien , maar speelde de bal te ver voor zich uit zodat doelman Nick Vervoort op tijd was. Het antwoord kwam van Mitch Fransen, moest dit te gehaast doen en zag zijn pegel ver over het vijandelijke doel gaan. Na een kwartier spelen kwam de voorzet van Sander de Heus met een achterwaartse kopbal van Mitch Fransen bij de aanstormende Andrew van Tiggelen terecht die maar net naast schoot. Het was echter uitstel van executie, want in de 18e minuut kwam een voorzet op maat van Andy Bouterse bij Sander de Heus, die met een schitterende kopbal doelman Ragip Ozrak het nakijken gaf en dat betekende: 1 – 0. De mannen van Steef Buijs gingen op jacht naar de gelijkmaker met een fraaie voorzet van Nelson Costa de Britto, echter even fraai weggewerkt door Andy Bouterse. Van vrij grote afstand lukte het Mitch Fransen deze keer niet raak te schieten, wat in het verleden nog al eens gebeurde. Bij een volgende aanval bediende Sander de Heus de opkomende Remco Buist, die zijn poging maar net langs de verkeerde kant van de paal zag scheren. Met nog een paar minuten te gaan voor de rust ging Sander de Heus er op rechts van door, echter i.p.v. zelf de trekker over te halen gaf hij een voorzet, die op tijd door Desley de Wolf onschadelijk werd gemaakt.

Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen, toen Leon Steketee een vrije trap mocht nemen. De wens van de gedachte was, dat hij die zou bekronen zoals vorige week tegen Antibarbari. Het vizier stond dit keer helaas niet op scherp, want zijn pegel scheerde over het doel van Ragip Ozrak. Het is tot nu toe in deze competitie een feit, dat de mannen van Ralph Kalkman steeds op voorsprong komen maar niet in staat zijn die te behouden of uit te breiden. Ook dit keer sloegen de Kraaien in de 55e minuut toe met een mooie aanval die fraai werd afgerond door Khalid Rahli. 1 – 1. In de 68e minuut bracht Mike van Gool op aangeven van Khalid Rahli de stand op 1-2 en was de 4e nederlaag ingeluid. Een dubbele wissel met Jordey van Dam en Marvin Strik voor Anthal v.d. Berg en Sander de Heus mocht niet meer baten. In de slotfase kwam Richard Stolte nog binnen de lijnen voor Andy Bouterse.

Een enorme scrimmage voor het Rijsoordse doel bracht nog even de hoop op de gelijkmaker, was de bal nou net niet of wel over de doellijn, maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen gebeurd dat natuurlijk net niet.

a.s. zaterdag wederom een thuiswedestrijd en voor de eerste keer is dat Forum Sport uit Voorburg.

Aanvang: 14. 30 uur.

Opstelling.

Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – ( 73. Jordey van Dam ) – Andrew van Tiggelen – Andy Bouterse – ( 83.Richard Stolte ) – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Mitch Fransen – Nick Jonkman – Remco Buist – Sander de Heus – ( 73. Marvin Strik ) – Leon Steketee.