Heinenoord met nipte overwinning langs Forum Sport

Eindelijk weer eens een overwinning, zij het nipt, voor de mannen van coach Ralph Kalkman. Wat de laatste tijd ontbrak was nu van het begin tot het eindsignaal wel aanwezig, strijd, inzet en beleving. Heinenoord kwam fel en met een hoog tempo uit de startblokken en de vraag was hoe lang ze dit zouden volhouden tegen de vrij jonge ploeg uit Voorburg. Het antwoord is JA, want de minieme voorsprong wisten zij tot het laatste fluitsignaal over de streep te trekken. Het was even schrikken toen in de 3e minuut een onverwacht hard schot van Moustava Frederik door doelman Nick Vervoort moeilijk onder controle was te krijgen maar verder geen probleem opleverde.
Het antwoord kwam in de 5e minuut toen Ramon Salas met een schitterende pass Sander de Heus aan het werk zette, hij meteen richting vijandelijk doel ging en met een fraai schot doelman Jurian Jouvenaar het nakijken gaf. 1 – 0. Bij alle vorige wedstrijden in deze competitie kwam de Noord steeds op voorsprong en moest meestal met een punt of helemaal niks genoegen nemen. Na enkele Voorburgse aanvallen, die door aanvoerder Toine v.d. Berg en Nick Jonkman onschadelijk werden gemaakt, was het bijna raak, toen Jordey van Dam van afstand een enorme pegel losliet, waarbij de sluitpost van de bezoekers volledig gestrekt ging en met de vingertoppen de bal tot corner kon verwerken.
Even later kreeg Andrew van Tiggelen een mogelijkheid de score te verdubbelen toen hij uit een vrije trap van Leon Steketee maar net naast de paal mikte. Op slag van rust zag de aanval tussen Hugo van Diepstraten en Lorenzo Seymonson er gevaarlijker uit dan het was en vond scheidsrechter Thomas Groenendijk uit Middelharnis het tijd voor de thee.

Het tweede bedrijf begon met ongewijzigde teams. De eerste poging om wat aan de geringe voorsprong te doen was voor Sander de Heus, die echter maar net naast schoot. Nadat een vrije trap van Jordey van Dam door alles en iedereen werd gemist kwam in de 50e minuut alsnog de kans voor Sander de Heus om wat aan de stand te doen, toen hij alleen op de Voorburgse sluitpost af ging , maar helaas zijn lob maar net langs de verkeerde kant van de paal zag belanden.
Met nog een half uur te gaan kwam Marvin Strik binnen de lijnen voor doelpuntenmaker Sander de Heus. Een voorzet van Jordey van Dam even later was net te scherp om er iets van te maken. In de 70e minuut kreeg Nychel L,Ámi een paar meter buiten de zestien een vrije trap te nemen, die tot grote opluchting naast ging. In de 73e minuut kwam Mitch Fransen in de ploeg voor de moe gestreden Remco Buist en enkele minuten later Tomas van Riet voor Andrew van Tiggelen.
De mannen van Bas Steffens deden er in de slotfase alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar de defensie van de Noord gaf geen krimp en hulde aan het hele team voor de geleverde strijd. Een dik verdiende, maar zwaar bevochten nipte overwinning was de beloning.

a.s. zaterdag volgt de wedstrijd in en tegen Brielle .

Aanvang:14. 30 uur.

Opstelling.

.Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – Andrew van Tiggelen – ( 81. Tomas van Riet ) – Andy Bouterse – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Jordey van Dam – Nick Jonkman – Remco Buist –( 72.Mitch Fransen ) – Sander de Heus – ( 60.Marvin Strik ) – Leon Steketee.