Goudwaardse Boys pakken toch nog een punt

Afgelopen zaterdag lukte het Goudswaardse Boys in extremis om een punt mee te nemen bij WCR in Rhoon. Pas diep in blessuretijd werd dat punt na zo’n 96 minuten spelen veiliggesteld. Vanaf het begin was het laag op de ranglijst bivakkerende WCR de bovenliggende partij. De mannen van trainer Leo Tol hadden het voornamelijk aan hun doelman te danken dat het bij rust nog 0-0 was.

Een kwartier na de onderbreking redde keeper Bryan Huijzers opnieuw formidabel na een inzet van WCR-aanvaller Jochem Vlemmings. Kort daarop volgde de eerste fatsoenlijke Goudswaardse tegenstoot en kon Darwyn Pennock op aangeven van Marco van der Ree Doolaard beheerst afdrukken: 0-1. Vanaf de aftrap viel meteen de gelijkmaker toen een voorzet van WCR-aanvoerder Roger Geerling door verdediger Wesley van Gijzen achter zijn eigen doelman werd gekopt: 1-1. Na een half uur was het Brandon Eschmeijer die na een knappe individuele actie WCR op een 2-1 voorsprong zette. De thuisclub verzuimde om de Boys vervolgens de genadeklap toe te brengen. Diep in de extra tijd zag de arbiter een strafschoprijpe overtreding in een verdedigende actie van Bjorn Verhey jegens Goudswaarder Stephan Roos. De kalktrap werd door Ricardo Hoogwerf via de vingertoppen van doelman Stefan Roukema verzilverd: 2-2.

Tekst: Sander Schilperoort