Goudwaardse Boys oppermachtig tegen Simonshaven

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – SIMONSHAVEN 1 3 – 1 ( 0 – 0 )

Afgelopen zaterdag maakte Goudswaardse Boys tegen rode-lantaarndrager Simonshaven geen fout en zegevierde met 3-1. Gedurende de eerste helft was de ploeg van trainer Leo Tol oppermachtig, maar vergat zichzelf te belonen. Het lukte Ricardo Hoogwerf, Floris van der Weijden en Darwyn Pennock niet om uitstekend voorbereidend werk van Robin Verhoeven, hetzij met het hoofd als met de voet, af te ronden. Kort voor rust was Patrick van Duijl nog het dichtst bij een Goudswaardse voorsprong, maar zijn vrije trap eindigde tegen de lat. Het Simonshaven van voormalig Oude Maas-libero Richard van der Werff had tegen het Goudswaardse aanvalsgeweld weinig in te brengen, maar kreeg in de extra tijd een enorme mogelijkheid op een niet verwachte 0-1. Eugenia Suwendley vond een gaatje in de defensie van de thuisclub, maar stuitte op de resoluut ingrijpende keeper Bryan Huijzers.

Na de onderbreking “liep” minuut 45 nog toen Robin Verhoeven de bal vanaf de achterlijn teruglegde op ploeggenoot Darwyn Pennock, die doeltreffend uithaalde: 1-0. Marco van der Ree Doolaard zocht het Simonshaven-doel iets te hoog alvorens Robin Verhoeven in de 50ste minuut de Goudswaardse voorsprong verdubbelde: 2-0. Halverwege de tweede helft zorgde invaller Joeri Heistek voor 3-0 door na een knappe individuele actie Simonshaven-doelman Juan Bekmy te passeren. Dankzij lankmoedig optreden van de arbiter mochten de bezoekers na stevig fysiek voorbereidend werk via Bruno Goncalves iets terug doen: 3-1.

Tekst: Sander Schilperoort