Eerste verlies SHO

In de zevende speelronde is SHO tegen Brielle de ongeslagen status kwijtgeraakt. Vooraf was al in te schatten dat het geen appeltje/eitje zou worden, want de in 2011 opgerichte fusieclub was tweemaal eerder als competitietegenstander te gast bij SHO wat resulteerde in een 1-2 en een 0-5 overwinning.

Dat je, als je wint vrienden hebt, bleek zaterdag weer want de publieke belangstelling was aanmerkelijk hoger dan bij het vorige bezoek van Brielle in januari van dit jaar. Op dat moment hadden de wit/zwarten na een halve competitie nog maar negen punten bijeen geschraapt. Sowieso is er meer belangstelling voor de thuiswedstrijden van SHO in vergelijking met vorig jaar. Niet alleen de resultaten zullen daarbij een rol spelen maar ook de weersomstandigheden. In de herfst van 2017 werd een paar keer in stromende regen afgetrapt waardoor dan de twijfelaars thuisblijven terwijl dit jaar de Indian Summer van geen wijken weet.

Voor trainer Sander Fakkel was het weer puzzelen door een aantal al langer geblesseerden en late afzeggingen. Marlon ter Horst (blessure), Rowdy Rijsdijk en Robin Winkels (allebei ziek) moesten het op het laatste moment laten afweten. Vooral voor Winkels was dat spijtig. Hij speelde vorig jaar in de vijfde speelronde nog de eerste helft in de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam (2-3), moest daarna geblesseerd toekijken, en zou hij nu, na een paar goede optredens in het tweede elftal, weer deel uitmaken van de eerste selectie. Zo had Fakkel met Esra Pieters, Tim Kooiman, Rowan de Visser en doelman Niels Steehouwer slechts vier man naast zich op de bank.

Vanaf de aftrap forceerde SHO gelijk al twee hoekschoppen, die weliswaar niks opleverden, maar in het eerste kwart was het SHO wat dicteerde. Daarna kwamen de bezoekers meer in de wedstrijd. Na een half uurtje begon Larbi el Harouchi zijn tegenstanders meer en meer uit te dagen wat hij even later moest bekopen met een ”doodschop”. Na te zijn opgelapt kon de spelmaker weer verder maar het lukte hem toch minder zijn stempel drukken. Omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en er van weerskanten nauwelijks wat werd weggeven werd de rust met 0-0 bereikt. Wel had doelman Peter Konings nog een prima redding na de eerste Brielse corner en scoorde Ricky Bokhoven net voor de pauze maar scheidrechter Duindam annuleerde de treffer omdat doelman Hoornweg van Brielle, die de hoge bal simpel uit zijn handen leek te laten vallen, zou zijn gehinderd. Kennelijk had de overigens goed fluitende referee de commotie na de openingstreffer van afgelopen zondag in de J.C.-ArenA nog in gedachten…
SHO begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en bij de gasten kwam Stevie Soares in het veld. Al na zeven minuten bewees de invaller zijn waarde. Hij ontsnapte aan de bewaking van SHO en liet van dichtbij doelman ook Konings kansloos: 0-1. Kort daarvoor had aanvoerder Bob Vermunt een prima voorzet van Bob Bison net over het Brielse doel gekopt waardoor een Beijerlandse voorsprong uitbleef.

SHO moest nu in de achtervolging en dientengevolge ook meer risico nemen. Daarbij had Steeds Hooger el het “geluk” dat assistentscheidsrechter Jeroen Eimers steeds bij de les bleef bij buitenspelsituaties. De 16-jarige (!) inwoner van het Utrechtse Doorn was met het openbaar vervoer naar Oud-Beijerland gekomen. Voor hem had de KNVB ook speciaal een waarnemer/begeleider, oud-scheidsrechter Gerard Bink, naar de Kikkershoek gestuurd.
Ook na de opgelopen achterstand van SHO bleef het duel vrijwel gelijkopgaan zonder dat er veel spektakel voor de doelen ontstond. Op driekwart van de wedstrijd liet El Harouchi zich nogmaals nadrukkelijk gelden en speelde hij Joost Both vrij voor de keeper. Helaas gaf de lange spits de sluitpost de kans om in te grijpen. Aan Brielse kant onderkende men het mogelijke gevaar van de Beijerlandse nummer tien en na een nieuwe lichte maar doeltreffende overtreding op hem ging El Harouchi aangeslagen naar de kant en werd vervangen door Tim Kooiman. SHO bleef wel zoeken naar de gelijkmaker maar verder dan een vrije trap in blessuretijd van Kevin Angel Queijo op de paal kwam het niet meer. Kort voor tijd ging Jeroen Kokje met een spierblessure naar de kant en voor hem kwam Rowan de Visser erin die zo zijn debuut in het eerste elftal kon maken. Waar SHO een jaar geleden in de zesde speelronde in de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn (2-3) de eerste punten vergaarde, is nu op de zevende speeldag de eerste nederlaag een feit.

Desondanks staat SHO nog steeds bovenaan, weliswaar gedeeld met Westlandia maar de wit/zwarten hebben nog het restant -een klein kwartier nog, stand 0-0- tegen Die Haghe tegoed. Dat ”toetje” staat voor komende zaterdag op het menu. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Giovanni Breevaart, Larbi el Harouchi, Kevin Angel Queijo; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Joost Both.
Wissels:
71’ Tim Kooiman voor Larbi el Harouch
88’ Rowan de Visser voor Jeroen Kokje
Doelpunten:
52’ 0-1 Stevie Soares
Kaarten:
Scheidsrechter Rembrand Duindam had geel voor Danny Kerpel, Bob Bison en Bob Vermunt van SHO en Elwin Spoel, Gino Stolk en Brian Smits van Brielle.