Een Vlaamse, dansbare Klompentip in DFTM!

Bert en Marthijs waren deze week weer samen en hadden weer een lekkere volle uitzending. Hieronder is alles te lezen over de items in onze show. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De vergeten muziek van morgen
Sinds kort laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De nieuwe plaat – en misschien wel de vergeten muziek van morgen – was van Sophie And The Giants. Dat is een band uit Sheffield rondom zangeres Sophie Scott. Ze bestaan nog maar anderhalf jaar. De band speelt een frisse, rauwe fusie van de collectieve invloeden die variëren van Siouxsie en Debbie Harry tot Radiohead en Jamie T. Eerder dit jaar de single ’Monsters’. De nieuwe EP ‘Adolescence’ is net uit en hiervan draaiden we ‘Waste My Air’. Heeft wel wat weg van Florence And The Machine, zowel qua naam, alsook de muziek.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De vergeten dansplaat was deze week van Barrabas; Een muziekgroep uit het Spaanse Madrid. De muziekstijl van de groep was aanvankelijk Latijns-Amerikaanse rock met invloeden van jazz en funk, maar ontwikkelde zich later tot een meer disco – georiënteerd geluid. Zo ook de vergeten dansplaat van deze week ‘On The Road Again‘ uit 1981.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. Voor de klompentip maakten we weer eens een uitstapje naar Vlaanderen. Het was er eentje van Petra & Co. Een project wat o.a. werd geproduceerd door Phil Wilde. Hij was één van de producers die later de hits schreef voor 2 Unlimited. De Gentse zangeres Petra de Steur was de vocaliste in Petra & Co. Komt uit 1989, de tijd dat de New Beat zeer populair was. De tracks die Petra in dit project gemaakt heeft, waren voor haar wel het grootste (internationale) succes. In eigen land daarna wel wat hitjes gehad, maar haar zangcarrière zat nou niet bepaald in de lift. Vroege uitschakeling in diverse pogingen om het Eurovisie Songfestival te bereiken zijn daar goede voorbeelden van. De klompentip van vandaag is ‘Laat Je Gaan‘, wat ook een hit werd in Nederland. In Nederland werd ook afwisselend de Engelse versie ‘Just Let Go‘ gedraaid.

 

De Keuze van Marthijs
De Keuze van Marthijs was een 5-koppige accapella band: Pentatonix. We hebben ze al vaker voorbij horen komen in DFTM, zowel als groep als hun solo-carrieres. Ze hebben twee weken gelezen een gloednieuw Kerstalbum uitgebracht. Ze staan tenslotte bekend om hun kerstcovers. Ook zingt Pentatonix, net als vele bekende artiesten, mee in de soundtrack van Wicked, waar binnenkort ook een album van uitgebracht wordt. Het keuzenummer is een nummer uit hun zelfgetitelde debuutalbum uit 2015: ‘Cracked’

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.