Domper voor de dames van DVO

De dames van volleybalvereniging DVO uit Oud-Beijerland hebben zaterdag een zware kater te verduren gekregen. In thuishaven sporthal ’t Paradijs kwam promovendus Volley Zuid 2, wat tot nu toe al haar 5 wedstrijden in de Promotieklasse A had verloren, op bezoek. De Rotterdammers, met de Oud-Beijerlander Kevin van den Berg op de bank als coach, bezorgden DVO een moeilijke middag en wonnen de wedstrijd met 2-3. DVO’s concurrenten VCN en Next Volley wonnen beiden strak met 4-0 en liepen dus 3 punten uit op de ranglijst.

Bij DVO was zeker geen sprake van onderschatting. Vooraf was bekend dat Volley Zuid een stugge ploeg zou zijn die de punten echt niet zomaar cadeau zou gaan geven. Met bravoure aan de wedstrijd beginnen was een must maar dit lukte DVO helaas niet. Het kwam nog wel met 0-4 voor maar de thuisploeg kon niet overtuigen en keek wat later tegen een 0-2 achterstand in sets aan. DVO kon terugslaan door de 3e set na een achterstand in winst om te buigen en dit door te drukken naar de 4e set zodat er toch nog een belissende 5e set gespeeld kon worden. DVO kon deze set niet binnenhalen en zag Volley Zuid verdiend winnend huiswaarts keren. 23-25, 22-25, 25-22, 25-23, 7-15.

DVO kan komende zaterdag de domper van deze wedstrijd verwerken door wél te winnen van een andere promovendus. In sporthal De Boog treedt DVO aan tegen City Bril Krimpen 1, de wedstrijd vangt aan om 20u00.