De voedselbank te gast bij ‘Beleef het en eet het’ en ‘Plukhoek Mookhoek’.

Hoewel tuinders op Voorne, supermarkten en andere bedrijven in Hellevoetsluis een belangrijk aandeel hebben in de wekelijkse aanvoer ontbreekt het toch vaak aan voldoende vers voedsel voor de klanten van de Voedselbank Nederland.

De Voedselbank kwam daarom terecht bij enkele boeren in de Hoeksche Waard. Gratis producten van het land te over, maar ze moesten wel zelf geplukt of gerooid worden. Zo kwam het dat de wagens van de Voedselbank op dinsdag samen met twee ploegen vrijwilligers en cliënten van de Voedselbank naar Mookhoek en elders in Strijen reden. De eerste stop was bij Stichting Plukhoek Mookhoek waar peren werden geplukt. Honderden kilo’s werden later over gebracht naar de vestiging van de Voedselbank Nederland.

De tweede ploeg ging aan de slag bij boer Martin de Ruiter waar kroten en bospeen konden worden gerooid. Dat werd met verve gedaan, na heel wat uren was de wagen flink gevuld.

De voedselbank is beide ondernemers bijzonder dankbaar voor dit aanbod.