De Culture Club zit barstensvol cultuur!

Nog geen jaar is het kunst- en cultuurprogramma De Culture Club in de lucht en nu al is het niet meer weg te denken van de radio.

Op 20 februari 2018 beleefde het programma zijn aftrap en gingen presentatoren Helma Wagemakers, Carla Beverwijk, Ankie Winkelman, Maartje Lagendijk en Michon Sprengers vol enthousiasme van start. Al snel werd Marthijs Klein de vaste geluidstechnicus van het programma en sinds kort is daar de jonge Sem Bakkers aan toegevoegd.

Wat maakt het programma zo interessant? Bovenal de afwisseling! Niet alleen wisselen de presentatoren (met ieder zijn eigen inkleuring) elkaar af, ook de onderwerpen zijn divers en de invulling per avond steeds verrassend.
Dan weer is een schrijver te gast, of staat een festival centraal. En of het nu over klankschalen, een dichterswedstrijd, een openbare repetitie, of het Cultuurdebat gaat, steeds wordt vanuit een andere invalshoek gekeken naar alles dat er te doen is in de Hoeksche Waard op het gebied van kunst en cultuur. Vaste items als het gedicht van de week en de culturele agenda, maken het een veelzijdig uurtje cultuur.

Een extra dimensie is de livemuziek in het programma. Steeds vaker weten artiesten De Culture Club te vinden en worden de luisteraars deelgenoot van bijzondere en intieme optredens. Dan weer staat jong talent voor de microfoon, dan weer oude rotten in het vak.
Verder gaan de dames geregeld op pad om reportages te maken van bijzondere evenementen of gebeurtenissen. Extra leuk is dat deze ook later terug te luisteren zijn op de website van Omroep Hoeksche Waard.

Op eerste kerstdag zal een compilatie van de livemuziek worden uitgezonden, en op 1 januari een compilatie van favoriete items die door de luisteraars zijn uitgekozen om nog eens te horen!
Dus heeft u goede herinneringen aan één van de items die aan bod zijn geweest, laat het ons weten! Dat kan een interview in de studio zijn, of een reportage op locatie. Geef het door! We nemen het graag in het overzicht op!

Op dinsdag 8 januari rollen we 2019 in met alle presentatoren en maken we ons op voor een nieuw seizoen De Culture Club, barstensvol kunst en cultuur! Blijf vooral luisteren: op dinsdagavond van 20:00 tot 21:00 uur, of de herhaling op zondag op dezelfde tijd!