D66: “Inhoud vanuit kabinet en parlement gesteund.”

Minister Ingrid van Engelshoven (D66), Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bezoekt zaterdagmiddag om 15.00 uur het Actief College in Oud-Beijerland. Samen met afgevaardigden van het onderwijs, de ondernemersvereniging en de woordvoerders onderwijs van D66 gaat zij tijdens een rondetafelgesprek in op de ambities van de Hoeksche Waard voor een volledig MBO op dit eiland. Monica den Boer, Tweede Kamerlid voor D66 en woonachtig in de Hoeksche Waard zal er ook bij zijn en de rest van de dag mee gaan op campagne in diverse dorpen.

Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Voor een vervolgstudie in het MBO moeten de leerlingen het eiland af en dat past niet bij een top-50 grote gemeente als de Hoeksche Waard straks zal zijn. De minister steunt met haar komst ook de campagne van D66 Hoeksche Waard. Die campagne is naast onderwijs ook gericht op cultuur. Een multifunctioneel theater en een in te stellen cultuurfonds springen daarbij in het oog. In de uitgebreide cultuurparagraaf in het verkiezingsprogramma schrijft de partij hier uitgebreid hier.

D66 Hoeksche Waard manifesteert zich juist nu in die nieuwe gemeente als lokale partij. Ervaren lokale politici gebruiken echter ook de invloed die ze hebben op de landelijke en Europese politiek om zaken gerealiseerd te krijgen.