Anti-Racisme song als Klompentip in DFTM!

Bert was deze keer weer alleen in de studio, maar gelukkig voorkwam een volle uitzending dat hij zich eenzaam voelde. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De vergeten muziek van morgen
Sinds kort laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De nieuwe vergeten muziek van morgen kwam van Italove. Dat is een Zweedse band die Italo disco muziek maakt. Het is één van de weinige echt fysieke Italo disco bands. Ze bestaan sinds 2012 en maakten al diverse Italo tracks die doen terugdenken aan de gouden Italo jaren (halverwege jaren 80). Ze hebben o.a. ook samengewerkt met Italo legende Ken Laszlo. Nu hebben ze weer een nieuwe single; At The Disco.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De vergeten dansplaat kwam uit 1986. En wel van zangeres Princess. Dat is de artiestennaam van Desiree Heslop. Dit kwam uit de stal van Stock, Aitken & Waterman. Deze plaat werd geen hit in NL. Haar grootste hit ‘Say I’m Your Number One‘ zullen veel mensen wel kennen. Wat velen wellicht niet weten is, dat zij in de late jaren 70 deel uitmaakte van de groep Osibisa. Ze bracht half jaren 80 twee albums uit en een derde zat er aan te komen, maar deze kwam nooit uit omdat ze op dat moment helemaal klaar was met het artiestenleven. In de jaren 90 verscheen ze ineens wel als achtergrondzangeres op een album van Vanilla Ice. In 2014 – 27 jaar na haar laatste release – was Princess ineens weer terug met een nieuw album; ‘The Emergence‘. In de uitzending draaiden wij ‘In The Heat Of A Passionate Moment’ uit 1986.

 

De Keuze van Marthijs
De Keuze van Marthijs kwam uit de film ‘A Star Is Born’. De ene na de andere track uit die film bestormt de hitlijsten. De film die nu in de bioscoop draait is een remake van het origineel uit 1937. In 2011 was er sprake van dat Clint Eastwoord de nieuwe versie van deze film zou regisseren en zou Beyoncé de vrouwelijke hoofdrol vertolken. Vanwege de zwangerschap van Beyoncé ging het project in de ijskast. Later zou Beyoncé helemaal afzien van deze filmrol. In maart 2015 kondigde Warner Bros. aan dat Bradley Cooper zijn regiedebuut zou maken en in 2016 werd LadyGaGa vastgelegd. Zo ontstond de huidige versie van ‘A Star Is Born’. Hieruit de track ‘Diggin’ My Grave’ van LadyGaGa en Bradley Cooper.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De klompentip was deze week van Cherry. Simon Been en Cherry Wijdenbosch verlaten in 1981 de band Braak en gaan samen verder onder de naam Cherry. De eerste single Vang Me (Voor Ik Val) is redelijk succesvol en was eerder ook klompentip in DFTM. Na de hitsingle Dame Uit Suriname (1983), de hitsingle My Second Skin ( titelsong van de film Blonde Dolly) uit 1987 en twee albums stopt Cherry. Pas eind jaren negentig laten Been en Wijdenbosch weer van zich horen als ze uitgenodigd worden door zanger en Cherry-fan Stef Bos. In het najaar van 1997 toert het trio anderhalve maand door Nederland en België met Twee Stemmen, Eén Piano. De meeste nummers van dit programma staan op het album ‘Niet Ik’ uit 1999. Wij draaien in de uitzending de hitsingle ‘Dame uit Suriname‘, een anti-racisme song uit 1983.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.