21 November gemeenteraadsverkiezingen Hoeksche Waard

Op 21 november 2018 gaat de Hoeksche Waard naar de stembus. Van 7.30 tot 21.00 uur kunnen zo’n 65.000 kiesgerechtigde inwoners van de Hoeksche Waard in 54 stembureaus hun stem uitbrengen.

Na sluiting van de stembureaus gaan de deuren van Alcazar Events aan de Groeneweg in Puttershoek open voor een uitslagenbijeenkomst. Belangstellenden zijn van harte welkom om de uitslag uit de eerste hand te horen tijdens deze uitslagenbijeenkomst. Vanaf 21.00 uur is de zaal open en om 21.30 uur gaat het van start. Gert van ’t Hof is bereid gevonden de presentatie van de avond voor zijn rekening te nemen. Gert is geboren en getogen in Piershil en bekend als sportjournalist en televisiepresentator van onder andere NOS Studio Sport.

Opkomstpercentages
Op verschillende momenten gedurende de verkiezingsdag worden tussentijdse opkomstpercentages bekendgemaakt via gemeentehw.nl en de social media-kanalen van gemeente Hoeksche Waard. Om 10.00 uur, 14.00 uur en 18.00 uur wordt gekeken hoeveel procent van de kiezers al is wezen stemmen.

Uitslagen
Gedurende de bijeenkomst in Alcazar worden de tussentijdse uitslagen gepresenteerd en kunnen aanwezige politici een reactie geven. Ook draagt dichter van de Hoeksche Waard Wim de Kievit tijdens de bijeenkomst een speciaal voor de verkiezingen gemaakt gedicht voor. Zo rond middernacht kan hopelijk de voorlopige einduitslag bekend worden gemaakt. De officiële uitslag wordt op vrijdag 23 november vastgesteld tijdens een openbare zitting van het gemeentelijk centraal stembureau. Dan wordt ook bekendgemaakt welke kandidaten zijn gekozen.

Meer informatie
Op de website www.gemeentehw.nl, de Facebookpagina Gemeente Hoeksche Waard en twitter @gemeentehw worden de opkomstpercentages, de tussentijdse uitslagen en de voorlopige einduitslag bekendgemaakt. Ook doen Omroep Hoeksche Waard en RTV Rijnmond verslag van de verkiezingsdag en uitslagenbijeenkomst.