Zinkwegse Boys wint van ZBVH

Zinkwegse Boys heeft thuis de derby tegen ZBVH gewonnen.  Doordat de gasten een heel behoudend spel speelden, was het geen aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Door twee eigen doelpunten stond het 1-1 bij rust. Door onder andere twee bevliegingen van John Ackon werd het uiteindelijk 4-2.  

Foto: Frank Dijkman

Vanaf het beginsignaal werd direct duidelijk dat ZBVH zich ten doel had gesteld in deze wedstrijd de schade te beperken. Het zakte steeds in en leunde op de uit vijf man bestaande laatste linie en liet Zinkweg het spel maken. Dat lukte de thuisploeg het eerste kwartier heel aardig, getuige de vier corners van ZWB in de eerste tien minuten. Voor de verdiende voorsprong was echter wel de hulp van ZBVH nodig. Een voorzet van Jamal Abdalla werd door ‘Hercules’ in de 17e minuut in eigen doel gekopt. Kort daarna kreeg William Benard een dot van een kans, maar zijn inzet werd knap met de voet gekeerd door keeper Jordi Verkerk.

In de 21e minuut viel de gelijkmaker uit de eerste mogelijkheid van de gasten, die uitsluitend de lange bal hanteerden. De verdediging van de Boys tastte mis bij zo’n diepe bal over links, waardoor ZBVH opeens vrije doortocht had. Toch was ook hier de hulp van de thuisploeg nodig om te scoren. De bal bleef in de doelmond hangen, waar het speeltuig in plaats van weggekopt tegen het net belandde: 1-1. ZWB was even van slag. Kort na de gelijkmaker was er een kopbal van Jimmy Andeweg, die door doelman Stephan van Ruiven uit de kruising werd getikt. Een scrimmage voor zijn doel leverde ook geen goal op. Zinkweg herpakte zich en had in de laatste fase voor rust ruim 70% balbezit, maar het wist geen gaten in de compacte ZBVH-defensie te vinden. 

Foto: Frank Dijkman

Het eerste kwartier na rust gebeurde er weinig. Met een laag speltempo kon ZBVH niet worden bedreigd. Juist toen ZWB het niet meer voetballend probeerde, maar ook de lange bal ging hanteren, werd het gevaarlijk. In de 71e minuut controleerde John Ackon zo’n dieptepass en liep op het randje van de ‘16’ om drie man heen en plaatste de bal in de verre hoek: 2-1.
Precies vier minuten later het zelfde recept: een lange bal op Ackon, die met een handige beweging zijn tegenstander omspeelde en de 3-1 binnenschoot. ZBVH moest daarna wel uit een ander vaatje tappen om nog wat te proberen. Theater van Jimmy Andeweg in het strafschopgebied verleidde de scheidsrechter, toekijkend vanuit de middencirkel, tot het geven van een penalty aan ZBVH. Lars van Gameren schoot de kalktrap onberispelijk binnen. Zo was het met nog een kwartier te gaan 3-2 en leek het nog spannend te worden.
De kansen die er kwamen waren echter voor Ronald van Ruiven en John Ackon namens Zinkwegse Boys. In blessuretijd haalde Martijn van Zuuren over rechts de achterlijn en vond bij de tweede paal Richard van Ruiven, die de verdiende 4-2 tegen de touwen kopte.