Wintertijd brengt een koude Klompentip in DFTM

Bert en Marthijs waren weer gezellig samen op deze koude herfstdag in oktober. Zoals altijd werd de nieuwe In The Picture gelanceerd en komende week is dat de single ‘Sweet But Psycho’ van Ava Max. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe ITP.  

 

Ode aan de Dode
Tony Joe White is afgelopen week overleden op 75-jarige leeftijd. Zijn muziek kende vele stromingen; van Rock, Folk, Funk, Soul, Country en Blues. Zelf weinig echt grote hits gehad. Was niet echt een hitparade artiest. Vandaar dat veel mensen hem wellicht niet zullen kennen. Hij was een goede vriend van Mark Knopfler van Dire Straits. Veel albums heeft Tony Joe White uitgebracht en ook veel geschreven voor anderen of andere artiesten die een track van hem coverde, zoals Elvis Presley en Tom Jones bijvoorbeeld deden met ‘Polk Salad Annie’. Een ander bekend nummer van Tony Joe White was ‘Rainy Night In Georgia’, wat diverse malen gecoverd is. De versie van Randy Crawford was wel de bekendste. Het nummer wat wij draaiden kennen we eigenlijk in de uitvoering van Tina Turner, maar was een compositie van Tony Joe White. Verscheen op zijn eigen album ‘Closer To The Truth’ uit 1991.

 

De vergeten muziek van morgen
We draaiden nieuwe muziek van een bandje uit het Engelse Reading. Only The Poets is de naam van dit kwartet. Ze hebben sinds vorig jaar 4 singles uitgebracht. Allemaal in eigen beheer, want ze hebben nog geen platencontract. Met hun nieuwste single ‘Even Hell’ zijn ze gelanceerd als nieuw talent op BBC radio1. Hoog tijd dat ook Nederland kennis maakt met deze band.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De vergeten dansplaat kwam uit de stal van high energy producer Bobby Orlando. Bekende artiesten uit stal van Bobby ‘O’ zijn o.a. Divine en The Flirts. De plaat die in de uitzending voorbij kwam was een fictieve act, zoals er zo velen waren uit de koker van Bobby ‘O’. Hij gebruikte diverse studio zangeressen voor zijn producties en verzon daar ook steeds verschillende uitvoerenden bij. De mannelijke vocalen nam hij meestal zelf voor zijn rekening. Wij draaiden een vrij onbekende track uit de rijke producties van ‘O’ records; Gina Desire & Banana Republic met ‘Breathless’ uit 1986.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen.” De klompentip van deze uitzending paste heel goed bij de lagere temperaturen die we momenteel hebben. Het was de plaat ‘Koud Hè?’ van The V-Boys; Een creatie van Henk Spaan en Harry Vermeegen uit hun TV programma Verona. De geel-blauwe Koud Hè mutsen uit dat programma waren destijds niet aan te slepen.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.