Weekendafsluitingen A-29: Gevolgen busverkeer op 28 oktober

Weekendafsluitingen A-29 gevolgen busverkeer
In het weekend van 26 t/m 29 oktober er aan de A29 gewerkt tussen Hellegatsplein en Rotterdam Vaanplein. Hierdoor rijden de bussen 160,166,171, 172 en 436 in de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee volgens een aangepaste dienstregeling. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.
Gevolgen busverkeer 01.00 en 13.00 op zondag 28 oktober
Er is geen busverkeer mogelijk vanaf busstation Heinenoord naar Rotterdam Zuidplein in Noordelijke richting over de A29. Dit betekent dat de bussen, vertrekkende vanaf busstation Heinenoord, via Dordrecht rijden naar Rotterdam Zuidplein. Hierdoor neemt de reistijd toe met 30 minuten.
Alle bussen rijden tot station Heinenoord en in de richting van Rotterdam Zuidplein. In de Zuidelijke richting blijft de reistijd ongewijzigd. Wel zijn de lijnnummers anders dan de gebruikelijke lijnen. De vervangende bus is de pendelbus 261. Deze vertrekt vanaf de vervangende halte op perron C Zuidplein.
Instaphalte Pendelbus
Heinenoord, perron D
Zuidplein, perron C (pendeldienst 261)
Op vrijdag 26, zaterdag 27 oktober en op zondag 28 oktober na 13.00 uur geldt de reguliere dienstregeling. De bus rijdt dan wel in twee richtingen door de tunnel.
Tickets en betalen pendelbus
De manier van reizen met de OV-chipkaart of met een papieren kaartje blijft onveranderd voor reizen met de pendelbus. Dit betekent dat reizen met de OV-chipkaart mogelijk is of het kopen van een los kaartje bij de chauffeur met pinbetaling.