Wedstrijdzwemmers nemen zevenmaal eremetaal mee uit Strijen

Zaterdag 6 oktober 2018 heeft de wedstrijdploeg van ZVS de tweede zwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Onder leiding van ploegleiders Martijn Meuzelaar en Igor Peters werd gestreden in het zwembad van het Laco Sportcentrum te Strijen. Dit bad staat bekend om zijn wat lastigere startblokken en ook is de kant glad, wat een rugcrawlstart moeilijker maakt. Toch hebben de zwemmers enorm weten te presteren.

Deelnemende verenigingen: ZV Strijen (Strijen), SG-HGA (SVO uit Groot Ammers en ZVH uit Hardinxveld Giessendam), ACZ uit Capelle aan den IJssel en ZVS (’s-Gravendeel).

Tim Kruijthoff wist twee bronzen medailles in de wacht te slepen en verbeterde ook nog eens zijn PR met drie seconden op de 50 meter rugslag. Voor de zussen Rollof was er ook eremetaal op dezelfde afstand, Betty zwom naar zilver en haar zus behaalde brons . Op de 100 meter vrije slag wist Betty Rollof ook nog eens drie seconden van haar oude tijd af te snoepen. Inés Soto-Wensveen behaalde een zilveren medaille op de 25 meter schoolslag en voor Jana Willemstein lagen er bronzen exemplaren klaar na de 100 meter wisselslag en 50 meter rugslag. Daarbij heeft Jana haar tijden ook nog eens grandioos verbeterd, negen seconden op de 50 meter rugslag en maar liefst elf tellen op de 100 meter wisselslag. Lieve van den Berg heeft tot twee keer toe keurig rond haar eigen tijd weten te zwemmen en ook Marion Brobbel-Groenewoud bleef op de 100 meter wisselslag in de buurt van haar PR. Anna Kok en Nienke Willemstein wisten beiden vier seconden van hun oude toptijden af te halen. Priscilla van Riemsdijk zwom ‘even’ acht seconden sneller op de 50 meter vrije slag.

De ploegleiders moesten zelf ook het water in om te zwemmen. Hierbij heeft Martijn Meuzelaar zijn tijd op de 100 meter wisselslag met drie seconden weten te verbeteren. Igor Peters wist, ondanks het harde aanmoedigen, tot twee keer toe net niet de derde plaats te behalen maar bleef zwom wel in de lijn van zijn eigen tijden.

Naast de vele tijdsverbeteringen mochten we ook nog eens zevenmaal eremetaal ophalen.

Goud:

Zilver:

Ines Soto-Wensveen (25 meter schoolslag), Betty Rollof (50 meter rugslag)

Brons:

Tim Kruijthoff (50 meter rugslag en 100 meter wisselslag), Alianne Rollof (50 meter rugslag), Jana Willemstein (100 meter wisselslag en 50 meter rugslag)