Wederom eerbetoon aan overleden artiesten in DFTM

Ondanks Bert’s afwezigheid zat de DFTM-uitzending van 1 oktober weer bomvol met vergeten muziek. Natuurlijk werden de vaste items weer behandeld en hadden we maar liefs drie ode aan de doden. Daarover leest u hieronder meer. In de uitzending werd ook de nieuwe In The Picture gelanceerd; Years & Years – All For You. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe ITP.  

 

Ode aan de Dode

Volkszanger Koos Alberts overleden op 71-jarige leeftijd. 1984 was het jaar van zijn grote doorbraak. Hij stond bekend als de zanger met de snik in zijn stem. In december 1984 presteerde Koos het om met 3 singles tegelijk in de Top 10 te staan. In 1987 sloeg het noodlot toe. Een auto ongeluk gaf zijn leven een drastische wending. Hij was sindsdien aangewezen op een rolstoel vanwege een dwarslaesie. Ook had hij sindsdien nog maar 1 goed functionerende stemband. Ondanks zijn verzwakte stem ging Koos na zijn revalidatie weer optreden en platen maken.

Marty Balin overleden op 76-jarige leeftijd. Hij was de oprichter van de band Jefferson Airplane. Hij was ook leadzanger van de band, samen met zangeres Grace Slick. De band scoorde vele hits; ‘White Rabbit‘ en ‘Somebody To Love‘ waren de bekendste. Jefferson Airplane maakte later ook een doorstrart onder de naam Jefferson Starship, later afgekort tot Starship. Balin maakte daar ook een periode van mee. Hij richtte in 1985 een andere band op; KBC-Band. Vrij onbekende band in Nederland, maar daarom leuk om in ons programma een track te draaien van die band die door Marty Balin geschreven is; ‘Dream Motorcycle‘.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. Deze week is dat een plaat van Sub Sub. Sub Sub was een dance act uit Manchester die in de vroege jaren 90 diverse clubhits scoorde. In 1993 zouden ze ook een Top 40 hit scoren samen met gastzangeres Melanie Williams. ‘It Ain’t No Love (It Ain’t No Use)’ heette deze hit en die is deze week vergeten dansplaat.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen. Deze week hebben we het over Linde Schöne, een 25-jarige artieste uit Nijmegen. In 2016 was ze daar ineens met de EP ‘Liefde Van De Vloer’. Is het Nederlandstalige R&B, of is het toch singer/songwriter? Linde zelf wil graag geloven dat ze de toekomst van de Nederlandse popmuziek aan het maken is. Vorig jaar kwam haar eerste echte album uit ‘Linde Van Nimme’ en sinds kort een nieuwe single met R&B artiest Tellem. De klompentip van vandaag is het debuut van Linde ‘Liefde Van De Vloer’.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.