Wat werd er nu weer van stal gehaald in DFTM?

In deze uitzending van DFTM was Marthijs er niet bij. Bert presenteerde het dus alleen. Desondanks werden wel weer de vaste items behandeld, waaronder het nieuwe item. Daarover leest u hieronder meer. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe ITP.  

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De vergeten dansplaat was van Soif De La Vie. Anders dan de band naam doet vermoeden, komt deze productie uit Duitsland. High Energy disco uit 1984. In dezelfde muzikale lijn als Patrick Cowley en Giorgio Moroder. Wij draaiden de single ‘Goddes Of Love’. Vrij onbekende plaat, maar daarom wel hier gedraaid als vergeten dansplaat

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De klompentip die we deze week van stal gehaald hebben is een bewerking van het nummer ‘Sink To The Bottom’ van de band  Fountains Of Wayne. De band die verantwoordelijk is voor die bewerking is Want Want, een band uit Kampen….die overigens sinds 2013 al niet meer bestaat. De band werd gevormd door zanger Fokko Mellema. De muziekstijl omschrijft Mellema als Powerpop. Daniël Lohues begeleide de band in 2010 met hun debuutalbum ‘Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben‘. Op dat album dus ook de ‘Sink To The Bottom‘ bewerking, die door de band werd vertaald naar ‘Kip Paard Koe’. En die was in de uitzending te horen als klompentip.

 

Ook weer nieuwe muziek in de uitzending; Deze keer de nieuwe single van The Wombats, een rock trio uit Liverpool. We kennen ze natuurlijk van ‘Let’s Dance To Joy Division’ en ‘Tokyo’. 4 studio albums brachten ze uit tot nu toe.  Begin dit jaar brachten ze  het album ‘Beautiful People Will Ruin Your Life’ uit, maar dat houdt hen niet tegen om nieuwe muziek te maken. Op 9 november brengen ze zelfs een extended versie uit van dat album. Drie nieuwe liedjes komen daar op; een akoestische versie van “Lethal Combination” en twee gloednieuwe songs “Oceans” en “Bee-Sting”. Die laatste draaiden wij in de uitzending als de nieuwe muziek van vandaag en wellicht de vergeten muziek van morgen.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.