VVD: Zo gaat het niet goed met Jeugdzorg en Spuiweg

Bij ons in de studio, Marijke Boorsma en Leon Niemantsverdriet.

Beiden zijn raadsleden namens de VVD in respectievelijk Korendijk en Binnenmaas. Zij zijn bij ons omdat ze aangeven dat het steeds duidelijker wordt dat het niet goed gaat met de financiering van de jeugdzorg.

Volgens hen is daar veel mis en er is eigenlijk geen oorzaak te benoemen. Dat zorgt ervoor dat het ook heel moeilijk is om het op te lossen. En de tot nog toe gevolgde methode, namelijk steeds meer geld er naar toe, biedt volgens de VVD geen uitzicht op een oplossing van de problemen. Zij vinden dat die mensen die een beroep moeten doen op de jeugdzorg het steeds lastiger krijgen, omdat de verantwoordelijke bestuurders de geldstromen niet onder controle krijgen?

Een tweede item waar beide raadsleden zich hard voor maken is dat zij vinden dat de afsluiting van de Spuiweg in Korendijk onrechtmatig is. Deze weg is door de provincie tot ‘bouwweg’ benoemd en daardoor ontoegankelijk voor al het overige verkeer. Maar, er wordt veel gebruik gemaakt van deze weg, met name het fietsverkeer tussen Goudswaard en Oud-Beijerland i.v.m. scholen.
Al dit verkeer moet nu over de drukke dijk en dat is, volgens de raadsleden onacceptabel; “Als laatste redmiddel zien wij daarom alleen mogelijkheden in het openbaar vervoer. GL, PvdA en VVD dringen, met een schriftelijk verzoek, bij Waterschap Hollandse Delta aan op het aanbieden van een abonnement op het openbaar vervoer. Dit abonnement is bestemd voor inwoners die aan kunnen tonen dat zij voor school of werk reizen tussen Goudswaard en Oud-Beijerland.”