Vrijwilligers, het fundament onder Museum Hoeksche Waard

|Vacature|

Museum Hoeksche Waard is op zoek naar U! Het museum is blij met het groeiend aantal bezoekers, zowel individueel als in groepen. Dat kan ook niet anders, want naast de nieuwe expositie 4000 jaar Hoeksche Waard organiseert het museum tal van activiteiten en evenementen…….en daar zijn heel veel vrijwilligers bij nodig.

Sinds de heropening in 2012 is een gestroomlijnde organisatie opgezet met en door vrijwilligers. Naast de vaste expositie is er een jaarlijks wisselende tentoonstelling en worden regelmatig lezingen, rondleidingen georganiseerd en vinden er tal van andere activiteiten plaats.

Voor veel taken kan het museum versterking gebruiken. Sommige werkzaamheden gebeuren in groepsverband, denk aan receptie en horeca. Hiervoor worden meerdere vrijwilligers gevraagd. Op andere gebieden zijn slechts enkele mensen actief zoals een coördinator voor evenementen of voor media. De werkgroep educatie heeft te maken met een toenemend aantal schoolbezoeken en kindermiddagen en kan daarbij extra mensen gebruiken. Werkt u liever in een rustige omgeving, dan kunt u aan de slag als beeld-beschrijver van foto’s of adlib, het beschrijven van de collectie. Als u liever buiten aan het werk bent; ook de tuingroep kan extra hulp gebruiken. Voor de vrijwilliger is het werk in het museum een zinvolle vrijetijdsbesteding en kan ook bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling. Iets voor u??

Heeft u tijd beschikbaar naast uw baan of bent u gestopt met uw actieve loopbaan, denk dan eens na of vrijwilligerswerk bij het Museum Hoeksche Waard iets voor u is. U werkt op een bijzondere werkplek die van historisch belang is binnen de Hoeksche Waard. Voor uitgebreide informatie omtrent de vacatures, kijk eens naar www.museumhw.nl onder Extra/Vacatures. U kunt natuurlijk ook een email sturen naar hr@museumhw.nl of telefonisch contact opnemen onder nummer 0186-601535.