Voetjes van de vloer tijdens het Duurzaamheidsfestival

Met man en macht is er geprobeerd het record energie opwekken te verbreken op de landelijke Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober in Rabobank Het Haringvliet. Daar vond het Duurzaamheidsfestival Hoeksche Waard plaats. Om 16.00 uur opende Regionaal portefeuillehouder Energie en Klimaat en wethouder van de gemeente Korendijk G. den Boer het Duurzaamheidsfestival.
De bijzondere energieopwekkende dansvloer was het kloppende hart van het inspirerende Duurzaamheidsfestival. Met foodtrucks, een repair café en duurzame storytellers op de zeepkist. Bij verschillende stands was informatie te halen over onderwerpen als duurzaam je huis verbouwen, voedselverspilling, energie besparen of opwekken, circulaire economie, zuinig vervoer, minder gebruik van plastic, duurzaam eten, gasvrij wonen en sociale duurzaamheid (zo lang mogelijk thuis blijven wonen).

De Hoeksche Waardse dansscholen gaven dansoptredens en dansworkshops met als uitdaging zoveel mogelijk energie opwekken. De winnende dansschool, die het meeste aantal joules had opgewekt, was Dans- en Theaterschool Balance’th. Zij hadden 46.000 joules opgewekt (Een joule is gelijk aan 1 watt gedurende 1 seconde). In totaal hebben alle dansscholen en deelnemers op de dansvloer 173.700 joules opgewekt. De doelstelling was 580.000 joules. Dat de recorddoelstelling niet gehaald is, is bijzaak. Zoals wethouder Piet van Leenen bij de afsluiting van het festival ook aangaf: “Er is veel aandacht en bewustwording gecreëerd voor duurzaamheid en dat was belangrijkste doel.”
Met het organiseren van het Duurzaamheidsfestival draagt de Hoeksche Waard een steentje bij aan een toekomstbestendige omgeving.

De Hoeksche Waard heeft de ambitie gesteld om in 2040 energieneutraal te zijn!

Organisatie Duurzaamheidsfestival Hoeksche Waard: Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, Energieke Regio Hoeksche Waard, Rabobank Het Haringvliet, HoekscheWaard Duurzaam, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Hoekschewaards Landschap, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Provincie Zuid-Holland.
#doemaarduurzaam #duurzaamheidsfestivalhw #dvdd18 #gebiedsprogramma #hoekschewaard
Gebiedsprogramma Hoeksche Waard

Dit project is onderdeel van het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard waarin de regio samenwerkt met de provincie Zuid-Holland. Doel van het programma: de economische vitaliteit van het gebied versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau houden. Dit wordt gedaan door bestaande gebiedsvisies, activiteiten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en beter op elkaar aansluiten.