V.V. Strijen en CWO blijven steken op 1-1

Foto: Piet Engels Fotografie

Beide ploegen stonden onderaan de ranglijst in de 2e klasse D  en waren erop gebrand de volle 3 punten binnen te halen. In de eerste helft was Strijen dichtbij de openingstreffer, maar de inzet van Mark Stam werd wegens buitenspel in de voorbereiding geannuleerd, redde keeper Daniel van der Knijff op een inzet van Wesley Luijendijk en werd het onderuit lopen binnen de beruchte lijnen van Dion van Kralingen door scheidsrechter Post uit Rotterdam beoordeeld als een schouderduw.

Na de rust waren er opgelegde kansen voor Dion van Kralingen en Colin van den Berg, maar door onzorgvuldig afwerken bleef de brilstand op het scorebord en kroop Strijen door het oog van de naald toen Arij van Bree vrij voor keeper Natoe dos Santos naast schoot.  De na zijn op 31 maart opgelopen blessure invallende Karam Bensedjed bracht Mark Stam in stelling, wiens inzet over het CWO-doel verdween en keeper Daniel van der Knijff ranselde een inzet van Mark Stam uit zijn doel, waarna Colin van den Berg te gehaast afdrukte op de voorbereidende aktie van Karam Bensedjed en zijn inzet vrij voor de CWO-keeper over het doel zag zeilen.  Bij een uitval in de 83e minuut had Strijen geluk dat de inzet van Danny Koetsier op de lat eindigde, maar in de 88e minuut leek Strijen toch het deksel op de neus te krijgen toen Obeida Kadri vrij mocht aanleggen en zijn inzet via de hand van keeper dos Santos en de binnenkant van de paal in het doel zag eindigen. In de alles-of-niets slotfase legde Rik Bakker al zijn gram in de toegekende vrije trap en hij zag zijn vrije trap via de kruising  achter de verbouwereerde CWO-keeper in het doel ploffen, waardoor de Strijense Technische Unie equipe niet met lege handen achter bleef.

A.s. zaterdag speelt Strijen in Klaaswaal de onvervalste Hoekschewaardse derby tegen SSS. De aanvang is om 14.30 uur.