V.V. ‘s-Gravendeel ruim langs Piershil

’s-Gravendeel heeft de plicht gedaan door Piershil met ruime cijfers te verslaan. Gelijk was het duidelijk dat ’s-Gravendeel de aanval wilde opzoeken. Piershil kon niets anders doen dan verdedigen en proberen zo lang mogelijk de nul te houden. Dat duurde maar tien minuten, want Sven Akkerman opende de score. Hij kreeg van Jelle van der Starre de bal aangespeeld en lobde de bal over doelman Jasper de Kok, 1-0.

Niet veel later bracht Jordy Westein de stand op 2-0, na een mooie aanval met Roy Schrauwen en Sven Akkerman. Piershil kwam niet vaak richting doel van ’s-Gravendeel, doelman Dennis Sleiffer hoefde zodoende niet echt in actie te komen.

Na een half uur spelen kwam de 3-0 op het scorebord. Ivar de Boer wist Sven Akkerman te bereiken en die kon zijn tweede doelpunt aantekenen. Twee minuten later werd het al 4-0. Job van der Vorm stuurde op rechts Reinier Toes weg. De verdediger bracht de bal strak voor, die door Sven Akkerman achter doelman de Kok gewerkt werd.

De 5-0 werd vlak voor het rustsignaal gerealiseerd. Ditmaal was het Roy Schrauwen die scoorde, na een knappe pass van Joeri van Ast.

Deel twee van dit treffen hetzelfde beeld. Eenrichtingsverkeer naar het doel van Piershil. Het duurde nu een kwartier voor er gescoord werd. Want eerst was het Zoey Hoogwerf, die uit een corner over kopte. En Roy Schrauwen, die de lat trof.

De 6-0 kwam op naam van Ivar de Boer, zijn schot werd licht getoucheerd, waardoor doelman De Kok het nakijken had. Een vrije trap genomen door Jordy Westein zorgde ervoor dat het 7-0 werd. Met veel effect krulde hij de bal langs de muur tegen het net.

Dezelfde Westein bracht zijn totaal deze middag ook op drie doelpunten. Dit was een beauty. Ayhan Qasimov speelde Jelle van der Starre aan, die op zijn beurt Westein bereikte. In één tijd wist hij de bal uit de lucht te pakken en schoot de bal snoeihard binnen.

Doordat ’s-Gravendeel veelal de aanval opzocht was het verdedigend even slordig. Want Jacco Vink was wel oplettend. Hij mikte de bal achter doelman Dennis Sleiffer nadat de bal via een vrije trap werd voorgegeven, 8-1.

‘s-Gravendeel probeerde in de korte tijd nog wel de dubbele cijfers te halen, maar zover liet Piershil het niet komen. Waardoor de 8-1 de eindstand bleef.

Komende zaterdag treft ’s-Gravendeel sc Botlek. Aanvang op Sportpark De Brug in Spijkenisse is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reiner Toes, Joeri van Ast, Leon de Jong, Jorrit van Driel (46ste Mitch Klijn), Job v/d Vorm, Roy Schrauwen (56ste Ayhan Qasimov), Jordy Westein, Jelle v/d Starre, Sven Akkerman (46ste Zoey Hoogwerf), Ivar de Boer

Opstelling Piershil:

Jasper de Kok, Antonio Fernandes Costa Neto, Wouter Naaktgeboren, David Ramirez, Justin v/d Horst (Robin v/d Roest), Jacco Vink, Niels van Ruiven, Casper Schoonerwoerd, Jaffeson Araujo de Andrade (Kevin Wolfs), Remco Veerman (Dimitri den Tuinder), Jesse Colijn

Scheidsrechter. E.A. van Leeuwen uit Polsbroek.

Scoreverloop:

10de 1-0 Sven Akkerman

15de 2-0 Jordy Westein

30ste 3-0 Sven Akkerman

32ste 4-0 Sven Akkerman

44ste 5-0 Roy Schrauwen

61ste 6-0 Ivar de Boer

68ste 7-0 Jordy Westein

77ste 8-0 Jordy Westein

82ste 8-1 Jacco Vink