Twee gouden plakken voor Tim Kruijthoff in Alblasserdam

Zaterdag 27 oktober 2018 heeft de wedstrijdploeg van ZVS de derde zwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen in zwembad Blokweer te Alblasserdam.

Deelnemende verenigingen: Wiekslag (Alblasserdam), SG-HGA (SVO uit Groot Ammers en ZVH uit Hardinxveld Giessendam), ACZ uit Capelle aan den IJssel en ZVS (’s-Gravendeel).

Nadat ZVS in de herfstvakantie succesvol de KNZB-Zwem4daagse organiseerde in het eigen zwembad waar veel leden aan mee hebben gedaan, stond er de zaterdag erna weer een wedstrijd op het programma waar met een grote ploeg aan werd deelgenomen. Het programma bestond uit veel korte afstanden (25 en 50 meter) die voor alle leeftijden goed te doen waren. De trainers waren blij omdat zij over bijna alle jonge jeugdleden konden beschikken. Zo verschenen Stijn den Hartog en Jim Sint-Nicolaas op de 50 meter school- en rugslag. Priscilla van Riemsdijk, Inés Soto Wensveen, Imke van Gessele, Jana Willemstein, Fedde Bergwerf en Tim Kruijthoff gingen van start op de 25 en 50 meter vrije slag. Kruijthoff behaalde twee gouden medailles en Jana Willemstein zwom naar een zilveren plak.

Ook op de estafette liet de jeugd van zich horen en werd er een derde plaats behaald door Inés Soto Wensveen, Imke van Gessele, Fedde Bergwerf en Tim Kruijthoff. De tegenstand van de grote zwemploegen uit Alblasserdam, Rotterdam en Hardinxveld-Giessendam was aanzienlijk, dat ondervonden ook de meer ervaren zwemmers. Uiteindelijk behaalde ook Renske van Antwerpen nog een bronzen medaille op de 50 meter schoolslag. Als toetje mochten alle oudere zwemmers (ouder dan 10 jaar) 25 meter vrije slag zwemmen, een sprintafstand die zij normaliter niet zwemmen.

Goud:

Tim Kruijthoff (25 en 50 meter vrije slag)

Zilver:

Jana Willemstein (25 meter vrije slag)

Brons:

Renske van Antwerpen (50 meter schoolslag)