Tegenstander SHO zuinig met het weggeven van kansen

Half oktober ,met hoogzomerse temperaturen, mocht SHO op reis voor de uitwedstrijd tegen De Meeuwen, met zo’n 120 kilometer de verste trip. Bij vertrek om 11.15 uur van de Kikkershoek gaf de navigatie in de bus een verwachte aankomsttijd aan van 12.45 uur.  Door onder meer drukte richting strand  en een ongeval op de A58 bij Kruiningen arriveerde het Beijerlandse gezelschap pas om 13.35 op de parkeerplaats in de Zeeuwse kustplaats, die vol auto’s stond met Duitse, Belgische en Nederlandse kentekens. Met medewerking van de thuisclub en scheidsrechter De Haan werd besloten om de aftrap een kwartier later te laten plaatsvinden.

Al snel na de aftrap bleek dat SHO de handen meer dan vol had aan het opportunistische spel van de thuisclub die, na de 9-0 oorwassing van een week eerder bij Westlandia, voor eigen publiek wat goed wilde maken. Na een eerste corner voor SHO die door Bob Bison werd overgekopt was de eerste echte kans voor De Meeuwen. Doelman Peter Konings had een moeizame redding op een schot van Robin Dek. SHO mocht dan technisch vaardiger zijn dan de promovendus maar de eindpass na soms goede combinaties was veelal onder de maat. Halverwege de eerste helft had Konings al zijn klasse nodig om een schot van Menno de Nooijer uit de kruising te tikken.
De Beijerlanders forceerden wel een aantal hoekschoppen die zonder rendement bleven. Kort voor de onderbreking nog een mogelijkheid voor SHO bij een terugspeelbal van de thuisclub maar de bal hobbelde voor het vrijwel lege doel langs over de achterlijn.

In de rust wisselde de ontevreden trainer Sander Fakkel Ricky Bokhoven voor Joost Both. SHO werd wel wat dreigender maar meer dan een redding van doelman Tevel op een schot van Jasper Huisman had de wissel niet tot gevolg. Binnen de lijnen bleef het van weerskanten ploeteren al amuseerden de aanwezigen op sportpark D’n Hogen Hilt zich wel omdat het spannend bleef met volop strijd.

Kort nadat Ingmar van Bruggen geblesseerd naar de kant was gegaan en vervangen werd door Rowdy Rijsdijk viel de openingstreffer. Met een afgemeten bal uit de middencirkel werd Menno de Nooijer gelanceerd die door het linkerverdedigingsblok van SHO snelde en de bal onder de uitkomende Konings door in het doel schoof: 1-0. De sluitpost had overigens eerder al in het tweede bedrijf zijn team met uitstekende reddingen op de been gehouden. De achterstand was even slikken voor de wit/zwarten die wel meteen de druk op het Zeeuwse doel opvoerden. En na een handvol minuten was de stand alweer in evenwicht. Een vrije schop van eigen helft viel achter de Zoutelandse verdediging, werd door Angel Queijo net voor doelman Tevel opgepikt waarna uiteindelijk Larbi el Harouchi de bal over de lijn werkte: 1-1.
SHO knokte nog volop voor de volle winst maar slaagde er niet meer in om de winnende op het bord te krijgen. In de slotfase leek De Meeuwen nog te kunnen profiteren van onoplettendheid in de SHO-verdediging. Doelman Konings had een overtreding, goed voor rood, nodig om het gevaar te keren. Maar omdat scheidsrechter De Haan het vlagsignaal voor buitenspel van grensrechter Cor Stolk honoreerde bleef grote(re) averij SHO bespaard. Het gezegde  ”Zeeuwen bin zuunig” ging deze middag in zoverre op dat De Meeuwen uitermate zuinig waren met het weggeven van kansen. Mede daardoor moest SHO genoegen nemen met de puntendeling die bij de thuisclub met gejuich werd begroet.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Bob Bison, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Kevin Angel Queijo; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Larbi el Harouchi; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman.
Wissels:
46’ Joost Both voor Ricky Bokhoven
65’ Rowdy Rijsdijk voor Ingmar van Bruggen
Doelpunten:
68’ 1-0 Menno de Nooijer
73’ 1-1 Larbi el Harouchi

Kaarten:
Scheidsrechter Bas de Haan uit Amstelveen had geel voor Giovanni Breevaart, Kevin Angel Queijo en Jasper Huisman van SHO en Yannick van de Woestijne, Gennaro Eikenhout, Alfaro Pentury en E. Huibregtse van De Meeuwen.

20-10-2018 SHO – Heinenoord
Zaterdag staat de Hoeksche Waardse derby op het programma met het bezoek van Heinenoord aan de Kikkershoek. Vorig seizoen waren de ”worstenbakkers” SHO tweemaal de baas. Het staat nu na vier speelronden allemaal nog dicht bij elkaar en een voorspelling doen is niets anders dan een blik in de matglazen bol werpen. Aanvang 14.30 uur.