SV Heinenoord wint van koploper

In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd, hebben de mannen van coach Ralph Kalkman na drie gelijke spelen, de eerste overwinning geboekt. Al vrij snel kreeg de Noord een vrije trap te nemen, door Jordey van Dam genomen en waarbij doelman Stijn van Beek beide vuisten nodig had om een vroege treffer te voorkomen.
De toon was gezet en al in de 6e minuut had de 1-0 op het scorebord moeten verschijnen. Een pass van Jordey van Dam belandde bij Andrew van Tiggelen, die een perfecte voorzet af leverde en waarbij de altijd scorende Marvin Strik deze 100 % kans liet liggen en dit keer naast schoot. Beter dan deze kan hij ze niet krijgen, was het commentaar op de tribune.
Het antwoord van Westlandia kwam meteen toen Vince v.d. Knaap plotseling vrij voor doelman Nick Vervoort verscheen en de Heinenoordse sluitpost met een fantastische ingreep een doelpunt voorkwam. Zo golfde het spel heen en weer en was de volgende mogelijkheid voor aanvoerder Toine v.d. Berg die zijn kopbal over de lat zag getikt en hij uit de corner die hierop volgde vervolgens over schoot. Hierna ging Andrew van Tiggelen op de solotoer en strandde uiteindelijk op aanvoerder Danny Bijl. De Noord bleef de aanval zoeken en via Richard Stolte en Jordey van Dam bleven de voorzetten gevaarlijk, maar door de Westlandse verdediging op tijd geweerd.
Na ruim een half uur kregen de bezoekers een vrije trap te nemen even buiten de zestien. Tim v.d. Voort had het vizier niet helemaal op scherp en zag zijn enorme pegel rakelings langs de paal scheren. Meteen hierna probeerde Remco Buist met een lob doelman Stijn van Beek te verrassen, maar zijn poging mislukte. Op slag van rust kwam dan eindelijk de beloning. Op rechts ging Remco Buist er van door en uit zijn voorzet op maat kopte Mitch Fransen de bal schitterend in de verre hoek en dat betekende 1 – 0.

Het tweede bedrijf was nog maar 8 minuten oud , toen Marvin Strik in de 53e minuut wederom uit een voorzet van Remco Buist de 2 – 0 op het scorebord bracht. Meteen hierna ontstond er voor het Westlandse doel een situatie waaruit een derde treffer had moeten komen, echter op onverklaarbare wijze ging dit feest niet door. In de 65e minuut zag scheidsrechter David Vriesenga uit Bilthoven een overtreding van Ramon Salas binnen de zestien en deponeerde de bal op de stip. Doelman Nick Vervoort dook naar de juiste hoek en redde zeer bekwaam. Met nog een half uur te gaan kwam Anthal v.d. Berg binnen de lijnen voor Andrew van Tiggelen en even later Sander de Heus voor Mitch Fransen. In de spannende slotfase werd ook Richard Stolte vervangen door Neall Mouthaan.

Zo eindigde de wedstrijd in de eerste overwinning van de Noord en was de conclusie van een sympathieke Heerjansdammer dat je beter 1 keer kan winnen dan 3  keer gelijk spelen.

Na afloop werd aanvoerder Toine v.d.Berg gehuldigd voor zijn 300e wedstrijd in de Hoofdmacht van Heinenoord. Omdat het zijn eigen zoon betrof, vond voorzitter Arie v.d. Berg het gepast de huldiging te laten uitvoeren door de man die al vele jaren alle wedstrijden voor de spelers van EEN bij houdt, archivaris Huug v.d. Hoek. Toeval dat ook bij zijn 200e wedstrijd de jubilaris met 2 0 de wedstrijd toen tegen Rijsoord had gewonnen.

a.s. zaterdag volgt de derby tegen S.H.O. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling.

Nick Vervoort – Andrew van Tiggelen ( 68. Anthal v.d. Berg ) –Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Mitch Fransen –( 72. Sander de Heus ) – Jordey van Dam – Nick Jonkman – Marvin Strik – Remco Buist – Leon Steketee – Richard Stolte ( 85.Neall Mouthaan ).