Strijen en Alexandria delen gebroederlijk de punten

Na 2 wedstrijden waren beide ploegen nog puntloos en dat was het beeld van de eerste helft; twee voorzichtig spelende ploegen die weinig risico nemen, waardoor met een 0-0 score de rust aanbrak.
Naast de reeds bekende blessuregevallen bleek in de rust dat Rolf de Man niet verder kon en hij werd verdienstelijk vervangen door Guido van den Berg, die al een wedstrijd met Strijen 2 achter de rug had.

Extra tegenvaller was het doelpunt van Alexandria dat 1 minuut na rust viel; na weifelend optreden in de verdediging mocht David Widarto vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen; keeper Natoe dos Santos was kansloos op de licht getoucheerde bal.  Nadat Glenn Mulder in het veld gekomen was kwam Strijen meer aan aanvallen toe en werd de Rotterdamse keeper Donny van Gelder enkele malen op de proef gesteld.  In de 60e minuut kende de prima leidende scheidsrechter Bart van den Helder uit Ter Aar nadat Niels Konijnenburg binnen de beruchte lijnen was gevloerd een penalty toe aan de Strijense Technische Unie equipe; Mark Stam vonniste koelbloedig.
Twee minuten later stond Mark Stam wederom na een steekpass van Colin van den Berg oog in oog met de Rotterdamse doelman, die via snel uitkomen een nieuwe treffer voorkwam. Een grote tegenvaller was het met een zware enkelblessure uitvallende aanvoerder Mark Stam, die vervangen werd door het Strijense talent Sam van Duuren.
Niettemin was Strijen nog twee maal dicht bij een winnende treffer, maar de inzet van Colin van den Berg verdween in het zijnet en keeper Donny van Gelder redde bekwaam op een inzet van de doorgebroken Dion van Kralingen.

A.s. zaterdag speelt Strijen thuis tegen het nog puntloze CWO uit Vlaardingen. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Tekst: Jasper van der Kellen