SHO pakt de winst in thuiswedstrijd

Ook de tweede thuiswedstrijd van SHO in dit nog prille seizoen tegen Rijsoord werd door de Beijerlanders in winst (3-2) omgezet. Daarmee zetten de gasten een traditie van weinig succes op de Kikkershoek voort. In de laatste drie competitiewedstrijden op bezoek bij SHO werd slechts één punt gepakt met één doelpunt voor en vijftien tegen. Alleen vorig seizoen werd wel een resultaat behaald, voor de Palace Casino Cup werd SHO met een duidelijke 0-4 uit het toernooi geknikkerd. Overigens, andersom heeft SHO in dezelfde periode met drie nederlagen ook geen succes gehad op het Kraaiennest. Wat dat betreft is het te hopen dat in de return -de voorlaatste speelronde, 18 mei 2019!- er voor SHO niks meer op het spel staat.

SHO vloog er meteen vanaf de aftrap in en na luttele seconde vloog het leer maar net naast het doel van Ragip örzak. Het team van Fakkel had er zin in en al snel volgden er nog drie opgelegde mogelijkheden, maar het net achter de sluitpost werd niet gevonden.

De balans kwam daarna meer in evenwicht al hield SHO wel de regie over het duel. Na een half uur werd de score geopend. Larbi el Harouchi bereikte met een uitstekende cross-pass Ricky Bokhoven die op zijn beurt Bob Vermunt perfect aanspeelde. De aanvoerder kon vervolgens simpel, met zijn eerste competitietreffer, doelman örzak het nakijken geven: 1-0. Meteen na de openingstreffer moest bij Rijsoord Darlison Gerardus met een -vermoedelijk zware knieblessure- naar de kant en werd vervangen door Stephan Ooms. Vervolgens ging ook Larbi el Harouchi naar het gras, maar de middenvelder kon worden opgelapt. SHO leek in de najaarszon naar de thee te kunnen freewheelen maar dat viel nog vies tegen. Met minder dan vijf minuten op de klok bereikte Zaalman met een afgemeten voorzet Khalid Rahli die van dichtbij doelman Konings passeerde: 1-1.

Na de onderbreking gingen twee ongewijzigde elftallen van start voor de tweede driekwartier. Na een handvol minuten besloot Fakkel tot zijn eerste wissel. Kevin Angel Queijo mocht er vanaf en voor hem kwam Jasper Huisman.
Waar SHO in het eerste bedrijf de regie had waren het nu de gasten die regeerden. Na een kwartiertje luwde de Resoortse storm en zakte het niveau, met ook veel balverlies van weerskanten, naar een bedenkelijk peil.
Met nog een kwart duel te gaan ging bij SHO Bob Vermunt naar de kant en voor hem kwam Joost Both. Een paar minuten daarna de derde en laatste wissel, Esra Pieters voor de licht aangeslagen El Harouchi. Vervolgens sloeg SHO toe. Joost Both, twee weken geleden al bejubeld om zijn gelijkmaker tegen BVCB, kwam binnen de zestien in balbezit en haalde verwoestend uit: 2-1. Scheidsrechter Wolf nam het vlagsignaal voor buitenspel niet over, waarmee hij zich niet populair maakte bij de blauw/witten. Nauwelijks een minuut later zorgde voormalig SHO-speler Khalid Rahli wederom voor de gelijkmaker en ook nu werd de assistent overruled: 2-2, balans weer in evenwicht.

Beide partijen bleven knokken voor de volle winst en SHO bleek daarbij de gelukkigste. Het was weer Joost Both die van een paar meter de bal binnenkopte: 3-2. De buit was daarmee nog niet binnen en Rahli kon met moeite en een goede redding van Konings van een hattrick gehouden worden. Omdat de wit/zwarten in de slotfase stand hielden bleef de winst op de Kikkershoek. SHO heeft nu zes punten, een aantal dat vorig seizoen pas na negen speelronden werd bereikt.
Opvallend was de afwezigheid van de SHO-kraai, speaker Arwin de Koning, die de wedstrijd tegen de Resoortse kraaien aan zich voorbij moest laten gaan. Als vervanger zat good-old Johan Stolk (een bliek) aan de micro.
De vorige week in de slotfase gestaakte wedstrijd tegen Die Haghe zal worden uitgespeeld op zaterdag 10 november, 14.30 uur.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Larbi el Harouchi; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Kevin Angel Queijo;  Joost Both, .
Wissels:
50’ Jasper Huisman voor Kevin Angel Queijo
70’ Joost Both voor Bob Vermunt
76’ Esra Pieters voor Larbi el Harouchi
Doelpunten:
30’ 1-0 Bob Vermunt
41’ 1-1 Khalid Rahli
77’ 2-1 Joost Both
78’ 2-2 Khalid Rahli
84’ 3-2 Joost Both
Kaarten:
Scheidsrechter Ron Wolf uit Berkel en Rodenrijs had geel voor Bob Bison, Dennis Groosjohan en Jasper Huisman van SHO en Nelson Costa de Brito en Romain van Bruggen van Rijsoord.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO – Rijsoord werd beschikbaar gesteld door Ligthart Schilders uit Oud-Beijerland. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Brussaard Advocaten uit Oud-Beijerland en Smit Mobile Equipment uit Oud-Beijerland waren bij de wedstrijd sponsor van de week.

13-10-2018 De Meeuwen – SHO
Zaterdag staat de verste uitwedstrijd op het programma als SHO op bezoek gaat bij De Meeuwen in Zoutelande. De Zeeuwen zijn kampioen geworden in de tweede klasse E, maar zijn als promovendus met drie nederlagen nog niet erg succesvol. Aanvang 14.30 uur.