S.V. Heinenoord niet langs Poortugaal

Het is coach Ralph Kalkman en zijn mannen niet gelukt om na de gevoelige nederlaag vorige week tegen S.H.O. zich te revancheren tegen sv Poortugaal. Sterker, er werd met dezelfde cijfers verloren. Zonder de geschorste Leon Steketee, maar weer met de van een blessure herstelde Richy Basoski begon de Noord goed aan de eerste helft. Na over en weer wat aftasten ging Richy Basoski er in de 10e minuut van door en zijn voorzet op maat had een beter lot verdiend, maar werd door Marvin Strik maar net over de lat gekopt. Het antwoord kwam even later van Shane v.d. Engel, die verrassend hard uithaalde, waarbij doelman Nick Vervoort volledig gestrekt moest om via een hoekschop een doelpunt te voorkomen. Uit deze corner schoot Patrick Fernand ver over. In de 24e minuut kwam op een pass van Nick Jonkman de door gelopen Richy Basoski in het bezit van de bal, omspeelde een paar tegenstanders en liet een enorme pegel los. Keeper Dyron Bijl kon het leer niet onder controle kon krijgen, dus was Remco Buist er als de kippen bij om uit te halen en de Poortugaalse sluitpost het nakijken te geven. 1 – 0. De mannen van trainer Henk Dirven gingen op jacht naar de gelijkmaker, waarbij aanvoerder Wilson v.d. Klooster het voorbeeld gaf maar op tijd werd opgevangen door zijn collega aanvoerder Toine v.d. Berg, zodat dit gevaar op tijd werd gekeerd. Tot aan de rust was Heinenoord de betere ploeg, maar slaagde er niet in de score op te voeren.

Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen toen Marvin Strik zijn kopbal op de lat zag belanden. Dit gaf de ploeg uit Poortugaal de nodige kracht en gingen vol over op de aanval. Al gauw zou blijken dat de magere voorsprong niet genoeg was om dat tot het einde vast te houden. In de 55e minuut gebeurde dan ook waar het al even naar uit zag. Uit een voorzet op rechts kwam de bal voor het doel van de thuisploeg, waarbij aanvoerder Wilson v.d. Klooster over de bal heen stapte en Marcel Varela kon uithalen, waarbij de bal ook nog eens van richting veranderde en doelman Nick Vervoort kansloos was. 1 – 1. De Noord deed er alles aan om deze tegenvaller om te buigen maar was niet bij machte. In deze fase van de wedstrijd lukte alles bij de bezoekers en vooral Julien Gret gaf de Heinenoordse verdediging handen vol werk. In de 68e minuut glipte Niels Versteege langs Richard Stolte en uit diens voorzet kopte de vrij staande Julien Gret de bal langs Nick Vervoort en dat betekende 1 – 2. Met nog een kwartier te gaan moest Richard Stolte geblesseerd uitvallen en was Neall Mouthaan zijn vervanger. In de 83e minuut bracht coach Ralph Kalkman een dubbele wissel binnen de lijnen, waarbij Mitch Fransen en Andy Bouterse in de plaats kwamen van Marvin Strik en Richie Basoski. Even was er nog hoop op de gelijkmaker toen Remco Buist de opgekomen Jordey van Dam

bereikte, echter zijn poging ging door een geweldige reflex van de Poortugaalse sluitpost niet door. Het haalde niets meer uit want balverlies van Anthal v.d. Berg bracht plaaggeest Julien Gret in de gelegenheid zijn tweede te maken en de eindstand te bepalen op 1 – 3. De tweede nederlaag op rij was natuurlijk een enorme teleurstelling en had niemand verwacht. Het gevolg voor dit moment is een 11e plaats op de ranglijst met 6 punten uit 6 wedstrijden.

Tot slot een compliment aan het arbitrale trio onder leiding van de 21-jarige scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede. Hij wordt een toppertje.

a.s. zaterdag nieuwe ronde met nieuwe kansen tegen de Meeuwen uit Zoutelande. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling:

Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Jordey van Dam – Nick Jonkman – Marvin Strik – ( 83.Mitch Fransen ) – Richie Basoski ( 83. Andy Bouterse ) – Remco Buist – Richard Stolte – ( 74. Neall Mouthaan. )