Programmeren is de nieuwe taal die kinderen wereldwijd leren spreken

De Bibliotheek Hoeksche Waard is bezig met het opstarten van een CoderDojo. Een CoderDojo is een club waarbij kinderen van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, wil de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo oprichten.

Om de CoderDojo te kunnen realiseren is de Bibliotheek op zoek naar mentoren die de kinderen kunnen helpen met programmeren. Er wordt geen les gegeven, de deelnemers worden begeleid in het leren, samenwerken en onderzoeken. Het gaat om één zaterdagmiddag in de maand. De allereerste editie vindt plaats op zaterdagmiddag 3 november in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt.

De Bibliotheek zoekt vrijwilligers:

* die het leuk vinden om met kinderen en jongeren te werken

* die programmeerervaring hebben (taal maakt niet uit)

* die geduldig zijn en samen met de kinderen/jongeren naar oplossingen zoeken

* die één keer in de maand een middagje vrij willen maken om kinderen/jongeren voor te bereiden op een toekomst waarin programmeren een onmisbare vaardigheid is

Aanmelden als vriijwilliger kan door een e-mail te sturen naar Lisette van Zanten lvanzanten@debhw.nl. Meer informatie en de voordelen voor mentors van de CoderDojo zijn te vinden op www.debhw.nl.