Paddenstoelenexcursie in het Laningpark in Oud-Beijerland

| 21 oktober |
Park De Laning is een oud park, waar veel bomen groeien die al jaren oud zijn, daardoor groeien er vaak speciale paddenstoelen die een soort samenwerkingsverband hebben met deze bomen.
Voorbeelden daarvan zijn amanieten soorten, waarvan de vliegenzwam (rood met witte stippen) de meest bekende soort is. Ook boleten kun je in dit park vinden en ook zij groeien meestal bij een bepaalde boom. Natuurlijk is alles afhankelijk van het weer en dat is dit jaar niet in het voordeel van de paddenstoelen. Het is al weken veel te droog, daardoor is moeilijk te voorspellen wat we dit jaar zullen aantreffen en dus kan het aantal gevonden paddenstoelen erg tegenvallen.

De wandeling start om 14.00 uur en duurt zo’n 1½ tot 2 uur afhankelijk van wat er wordt gevonden. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gewoon meedoen. Doe schoeisel aan dat goed is schoon te maken. Verzamelpunt: parkeerplaats bij de “Open Hof”kerk aan de Willem van Vlietstraat 2a Kosten: € 2,– voor leden HWL en € 3 voor niet-leden, kinderen betalen de helft. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Sjoerd Reinstra Tel. 0186 602357