OSV Oud-Beijerland moet punten aan Binnenmaas laten

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” het duel met FC Binnenmaas niet weten te winnen. In een bij vlagen voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijk duel moest de Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal vanmiddag haar meerdere erkennen in de naaste concurrent. Het team van trainer Fop Gouman kwam goed uit de startblokken. Het gaf de thuisploeg amper gelegenheid om in haar spel te komen en schiep zichzelf al meteen in de openingsfase een paar mogelijkheden.
Toch was het OSV, dat in de 8e min. op voorsprong kwam. Onachtzaamheid bij Ralph van der Giessen bood Jan Jaspers de gelegenheid om Shurnel Francois vrij voor doelman Thijs Botterhuis te zetten en dat betekende de 1-0. De bezoekers legden veel energie in de wedstrijd en dat werd ook beloond. Nadat OSV-doelman Lukas Roeling in de 16e min. nog een inzet van Michael Mathilda had gekeerd, was het een minuut later diezelfde Mathilda, die over de achterlijn (waar hij geen kant op kon) wegdraaide bij Jock de Burgo, die zijn been liet staan. De goed leidende arbiter Mitchell Prins zag hier een strafschop in, die door aanvoerder John Maijers vanaf elf meter onberispelijk werd binnen geschoten: 1-1.
Beide teams bleven waar mogelijk de aanval zoeken, waarbij de bezoekers veelal de kortste weg richting het vijandelijke doel wisten te vinden. Terwijl de klok al een tijd op 45 stond, viel er in blessuretijd toch nog een doelpunt uit de lucht. Een onderschepte pass bij het uitverdedigen leidde uiteindelijk tot een teruggetrokken voorzet vanaf de achterlijn van Jannick van der Laan op de vrijgelopen Michael Mathilda, die van dichtbij – de niet meer verwachte – 1-2 kon binnen schieten.

In de tweede helft ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker, maar waren het toch de bezoekers die zich langzaam maar zeker als bovenliggende partij profileerden. Scherp in de duels en conditioneel bereid tot het maken van vele meters. Hieruit ontstonden ook een aantal mogelijkheden voor o.a. Michael Mathilda en Riccardo Wijsbroek.
Na een uur spelen zag OSV haar aanvoerder Ricardo Danning geblesseerd uitvallen en voerde een aanvallende wissel door. Maar het doelpunt viel opnieuw aan de andere kant vanaf de stip. Een overtreding in de 66e min. van Michael Mathilda op David Pieters werd door arbiter Mitchell Prins niet gezien/bestraft, maar de hieruit voortvloeiende handsbal van David Pieters wel.
Opnieuw was het John Maijers die het vonnis vanaf de stip mocht voltrekken: 1-3. OSV deed er alles aan om de achterstand te verkleinen en zag een schot van Jan Jaspers in handen van de doelman eindigen. Maar toen ook Wesley Koedam in de 81e min. nog geblesseerd uitviel en OSV met 10 man verder moest, was al snel duidelijk dat er vanmiddag niet meer in zou zitten.
David Pieters haalde in de 87e min. nog een inzet van John Maijers van de doellijn en twee minuten later ging een inzet van Sven Post voorlangs het doel. Aan de andere kant trof Shurnel Francois nog de paal en schoot invaller John van Tiggelen nog rakelings naast. De stand in dit sportieve duel bleef onveranderd en FC Binnenmaas mocht zich de terechte winnaar noemen.

Dinsdagavond 30 oktober a.s. speelt OSV om 20:00 uur eerst nog voor de Palace Casino Cup op sportcomplex “Olympia” tegen streekgenoot Zuidland.

Vervolgens gaat OSV komende zaterdag 3 november naar de nieuwe runner-up Gravendeel, dat vandaag bij SC Botlek niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel. Binnenmaas gaat door dit gelijke spel nu als kersverse koploper op bezoek bij Rhoon, dat vandaag haar eerste overwinning behaalde (1-13) bij hekkensluiter Piershil. Vierpolders, dat de wedstrijd bij Den Bommel door de vele regen zag worden afgelast, is op 17 november de tegenstander op sportcomplex “Olympia”.

OSV Oud-Beijerland – FC Binnenmaas 1-3 (1-2): 8. Shurnel Francois 1-0; 18. John Maijers 1-1 pen.; 45+2. Michael Mathilda 1-2; 67. John Maijers 1-3 pen.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Jock de Burgo (46. Bas Koelemeijer), Wesley Koedam, Ricardo Danning (61. John van Tiggelen) en Youri van Ruiven –– David Pieters, Ilyas Edir en Stephan Baaij –– Marco van Daalen (72. Levy Groeneweg), Jan Jaspers en Shurnel Francois.

FC Binnenmaas: Thijs Botterhuis –– Richard van der Wilt, John Maijers, Steve van Puffelen en Ralph van der Giessen –– Maurice de Boer (84. Charlie de Graaf), Leon van der Stel, Sven Post en Jannick van der Laan (57. Remon van Prooijen) –– Michael Mathilda en Riccardo Wijsbroek.