OSV Oud-Beijerland kan niet stunten tegen Zuidland

OSV Oud-Beijerland heeft voor de Palace Casino Cup niet weten te stunten tegen Zuidland. Op een bijzonder nat, koud en winderig sportcomplex “Olympia” verloor de Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal, na een 2-1 ruststand, in de slotfase alsnog met 2-3. Het team van trainer Peter de Haan leek in de openingsfase al snel te profiteren van het sterke windvoordeel, maar een inzet van Frank de Regt belandde in de 10e min. buiten bereik van de OSV-doelman op de paal. Even later was het aan de andere kant John van Tiggelen, die – na een prima dieptepass van Shurnel Francois – zijn scherpe voorzet bij de tweede paal aan Rens Burgwal voorbij zag gaan.
In de 17e min. waren de bezoekers echter wel trefzeker, toen Robert Michilsen binnen de “16” het overzicht wist te bewaren en de bal ook op beheerste wijze wist binnen te schieten: 0-1. Toch kwam de thuisploeg in de 23e min. alweer langszij. Het was doelman Marcel Kardux, die een kopbal van Levy Groeneweg, uit een vrije trap van Shurnel Francois, moest loslaten en John van Tiggelen van dichtbij zag profiteren: 1-1.
Nadat Shurnel Francois een paar mogelijkheden had laten liggen, was hij in de 40e min. wel succesvol. Na een verre vrije trap van Youri van Ruiven, liet hij de Zuidland-verdedigers zijn hielen zien en wist hij de Zuidland-goalie in de loop te passeren: 2-1.

De bezoekers startten in de tweede helft met liefst vier wissels en dat resulteerde vooral aanvallend in meer diepgang. Bij herhaling werd over de rechtervleugel de achterlijn gehaald, maar het leverde – ondanks de talrijke mogelijkheden – vooralsnog geen doelpunten op. Dat veranderde in de 78e min. toen Robin van Buuren met een fraaie splijtende pass Ayrton Verlaan – over de linkerkant op snelheid – de weg naar het OSV-doel wees en doelman Roeland de Vries de bal in het verre zijnet zag eindigen: 2-2. De thuisploeg wankelde vanaf dat moment en dat leverde ook al snel de volgende tegentreffer op. Ditmaal was het over de rechterkant de snelle Ayrton Verlaan, die in de 81e min. zijn voorzet door de meegelopen Neal van Buuren van dichtbij zag worden binnen geschoten: 2-3. De schade voor de thuisploeg bleef vervolgens beperkt, omdat een inzet van Randy de Macker in de 89e min. slechts de staander trof. Arbiter Ricardo Warring uit Rotterdam, die de kaarten op zak wist te houden, kon terugzien op een goed optreden in een uitermate sportief duel. Voor OSV, dat ditmaal Rens Burgwal geblesseerd zag uitvallen, eindigt hiermee al weer het bekeravontuur.

OSV Oud-Beijerland – Zuidland 2-3 (2-1): 17. Robert Michilsen 0-1; 23. John van Tiggelen 1-1; 40. Shurnel Francois 2-1; 78. Ayrton Verlaan 2-2; 81. Neal van Buuren 2-3.

OSV Oud-Beijerland: Roeland de Vries –– Jock de Burgo, Youri van Ruiven (46. Jordi van Marion), Bas Koelemeijer en Nick van Dijk –– Rens Burgwal (51. Jan Jaspers), Tim Wiendels (74. Patrick Korpel), Thomas Lagerweij en Shurnel Francois –– Levy Groeneweg en John van Tiggelen.

Zuidland: Marcel Kardux –– Patrick Sintmaartensdijk (46. Morris de Hoog), Ricardo Rapmund, Levy Ohemeng (46. Marciano Berkhout ?) en Sven Versprille (69. Robin van Buuren) –– Robert Michilsen, Kai de Hoog, Randy de Macker en Jim van Burik –– Frank de Regt (46. Neal van Buuren) en Leon van der Steen (46. Ayrton Verlaan).

Tekst: Ben Lijten