Ontwerp van de natuurspeeltuin Oude Tol onthuld

“Is er iemand die mij wil helpen bij de onthulling?”, vraagt wethouder Harry van Waveren aan de aanwezige kinderen op het grasveld bij de Oude Tol. Nou, dat willen ze wel en massaal gaan de handen omhoog. Met vereende krachten trekken ze, aangemoedigd door de wethouder aan het koord en langzaam zakt het doek en verschijnt het winnende ontwerp van de natuurspeeltuin Oude Tol. Toegegeven, de plattegrond van de toekomstige speeltuin doet een flink beroep op het voorstellingsvermogen en ruimtelijk inzicht van de kinderen, maar (sfeer)afbeeldingen en begeleidende teksten als ‘wilgentunnel, uitkijktoren, parcours, taludglijbaan, kruipbuis, picknickbank, trampoline en – dat vooral – tokkelbaan maken duidelijk dat het een natuurspeeltuin wordt die ertoe doet en veel te bieden heeft.

Na een intensief traject, waarin de kinderen van verschillende basisscholen in de achterliggende weken hun stem konden uitbrengen op het in hun ogen beste ontwerp van de natuurspeeltuin, was woensdagmiddag 17 oktober het feestelijke moment aangebroken waarop wethouder Harry van Waveren het winnend ontwerp luid en duidelijk bekend kon maken. En waar kun je dat beter doen dan op locatie?

“Dit ontwerp dat we zojuist samen onthulden, heeft maar liefst 49 procent van alle stemmen in de wacht gesleept en is daarmee dé grote winnaar,” aldus de wethouder. Het is de bedoeling dat de speeltuin medio maart 2019 functioneel is.

De kinderen popelen en laten geen tijd verloren gaan… en ze storten zich weer vol overgave op het tijdelijke speeltoestel dat speciaal ter opluistering van de feestelijke onthulling is neergezet. Het is woensdagmiddag en dus een hele middag geen school, de zon schijnt uitbundig en stuwt de temperatuur op tot on-oktoberse waarden. Het is duidelijk: voor de kinderen kan deze middag niet meer stuk!