Onnodig verlies voor Goudswaardse Boys

Afgelopen zaterdag verspeelde Goudswaardse Boys de ongeslagen status door op het kunstgras in Spijkenisse onnodig te verliezen van SCO ’63. Gedurende de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel de formatie van trainer Leo Tol als de thuisclub kregen een aantal mogelijkheden om de score te openen. Namens de Boys bracht Robin Verhoeven met een aantal uitstekende voorzetten onder anderen Joeri Heistek en Floris van der Weijden in stelling, maar zij wisten deze mogelijkheden niet te verzilveren. Aan de overzijde stichtte “handenbinder” Charlo Hassell gevaar, maar zijn inzet werd door doelman Bryan Huijzers gepareerd. Op slag van rust ontsnapte Spijkenisser Patrick van Dorp aan de aandacht van de Goudswaardse defensie en drukte doeltreffend af: 1-0.

Na de thee pakte Goudswaardse Boys de zaken energieker aan en voerden de druk op het doel van de thuisclub op. Na zes minuten had deze speelwijze succes: een voorzet van Joeri Heistek werd door Floris van der Weijden binnengekopt: 1-1. De bezoekers bleven aandringen, maar de beloning bleef uit. Twee minuten na de gelijkmaker viel het doelpunt aan de andere kant. Een inzet van Wesley Sturrus verdween via een Goudswaards been in het doel: 2-1. De meeste doelrijpe kansen waren voor de bezoekers, maar Joeri Heistek, Patrick van Duijl en Darwyn Pennock hadden weinig geluk in de afwerking. Een hard schot van Goudswaarder Thomas van Peperstraten verdween via de vingertoppen van keeper Gerard Dronkers en de paal naast. Na een half uur wist Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers een derde Spijkenisser doelpunt van de voet van Patrick Monteiro te voorkomen, maar moest in de 43ste minuut toezien hoe Edinho Fortes Varela de einduitslag alsnog op een geflatteerde 3-1 bepaalde.

Sander Schilperoort