NBSVV laat de punten aan ZBC’97

Tegen de ongeslagen koploper ZBC’97 speelde NBSVV een degelijke wedstrijd. Helaas leverde dat geen punten op, want de gasten wonnen nipt met 1-2. Die stand was al bij rust bereikt.

De wedstrijd begon direct levendig, met in de eerste tien minuten al kansen en gele kaarten voor beide partijen. ZBC’97 had de betere spelers in huis, maar NBSVV counterde gevaarlijk. In de 13e minuut kon Guus Smulders bij zo’n counter alleen op het doel van de gasten afgaan, maar zijn geplaatste bal werd door de keeper uit de lucht geplukt. Een paar minuten later deed NBSVV-doelman Lars van der Erve hetzelfde bij een kopbal van ZBC. In de 21e minuut kwam NBSVV op een 1-0 voorsprong na goed doorzetten van Sander van Hamburg, die de bal met de neus van de schoen net langs de keeper wist te prikken.
De voorsprong werd al twee minuten later ongedaan gemaakt door een verdedigingsfout, waardoor Robin Matena tot bij het doel kon doorlopen en de 1-1 aantekende. In de laatste 10 minuten voor rust probeerden de Nieuw-Beijerlanders met aardige combinaties door de linies van ZBC te voetballen. Van klasseverschil was weinig te zien. Een vrije trap in de 44e minuut werd de thuisploeg echter fataal. Doelman Van der Erve zag, door meerdere spelers vlak voor hem, de bal pas op het laatste moment en wist niet te klemmen. De terugspringende bal kon door opnieuw Robin Matena simpel van dichtbij worden binnengetikt: 1-2. Een grote kans voor het koppel Meeldijk/Smulders had nog voor rust de gelijkmaker kunnen betekenen, maar het geluk was niet aan hun zijde.

In deel twee waren er beduidend minder kansen. Dat had onder andere te maken met degelijk verdedigend werk van de backs Dylan van den Berg en Stefan Hokke, die vaak vroegtijdig de angel uit een aanval haalden. Ook alle andere NBSVV-ers leverden volop strijd, aangespoord door de tomeloze inzet van Rob Sneep en Pieter Vogelaar. Voorin wist Patrick Ridderhof tweemaal gevaarlijk door te breken, maar beide keren was zijn voorzet iets te scherp. In het boeiende open voetbalgevecht kregen beide partijen kansen om te scoren. Beide keepers heersten echter in hun doelgebied.

In de laatste paar minuten dirigeerde trainer Louis Jacobs verdediger Rob Sneep als extra aanvaller naar de spits. In een alles of niets offensief kwam de ploeg nog meerdere keren gevaarlijk voor het doel van ZBC, maar de bal viel telkens net verkeerd. De gasten probeerden tenslotte met een verre trap vanaf eigen helft doelman Van der Erve te verrassen. Hij was echter op tijd terug op zijn post. Zo won ZBC’97 voor de vierde keer op rij met slechts één doelpunt verschil en blijft het zonder puntverlies. NBSVV had opnieuw een punt verdiend, maar stond, net als uit bij Goudswaard, met lege handen. De ploeg gaat per week beter spelen en is conditioneel op peil. Het wachten is op de beloning in punten.