Moeizame winst voor Goudwaardse Boys

Afgelopen zaterdag speelde Goudswaardse Boys voorlopig de vierde en laatste streekderby vóór de winterstop. In eigen huis werd met de nodige moeite GOZ uit Mijnsheerenland met 2-1 bedwongen. Beide ploegen zorgden samen met de ideale weersomstandigheden voor een sprankelende partij. Na een kwartier brak Rick Jeanson door de Goudswaardse defensie, maar vond een onverzettelijke doelman Bryan Huijzers op zijn weg. Ook de thuisclub liet zich aanvallend niet onbetuigd. De offensieve acties van Robin Verhoeven en Floris van der Weijden strandden echter op GOZ-keeper Kaz Kromwijk. Halverwege de eerste helft profiteerde Darwyn Pennock van een misverstand in de GOZ-defensie en mikte vanuit een lastige hoek raak: 1-0.

Nauwelijks tien minuten later mochten de gastheren niet mopperen toen een vrije trap van Mijnsheerenlander Ferry de Heer de paal raakte. Dit bleek uitstel van executie want kort daarop viel de gelijkmaker alsnog. Rick de Ruiter schakelde eerst op stevige wijze centrale verdediger Johan Bestebreur uit om vervolgens Niels de Visser in staat te stellen GOZ langszij te brengen: 1-1. Toch ging Goudswaardse Boys met een voorsprong aan de thee. Op slag van rust hoefde Floris van der Weijden de bal slechts met het hoofd te schampen om een afgemeten voorzet van Patrick van Duijl te verlengen tot in het GOZ-doel: 2-1.

Na de onderbreking deed GOZ er van alles aan om de bakens te verzetten. In de 52ste minuut kreeg Rick Jeanson een enorme mogelijkheid om de bezoekers langszij te brengen, maar doelman Bryan Huijzers was paraat. Aan de overzijde was de formatie van trainer Leo Tol rond de 60ste minuut een aantal malen dicht bij een grotere marge, maar het vizier van de Goudswaardse aanvallers stond niet op scherp. Na deze aanvallende oprispingen beperkte de thuisclub zich voornamelijk tot het consolideren van de nipte voorsprong. Een sterk aandringend GOZ slaagde er in het resterende halve uur niet in om de voor elke meter strijdende Goudswaarders van de zege af te houden.

Tekst: Sander Schilperoort