Meer nieuwe muziek in DFTM

Naast de vaste ingrediënten hoor je vanaf nu wekelijks meer nieuwe muziek in DFTM. Deze week een nieuwe plaat van De’Nova, een band uit Manchester die al zo’n 10 jaar bestaat. Optredens van Canada tot Manilla, maar nog geen platencontract. Nu lijkt het tot een doorbraak te komen met de nieuwe single ‘You’re Not Alone‘ die op eigen label is uitgebracht. Plaat krijgt al veel airplay op BBC radio1 en wellicht volgt ook Nederland. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe ITP.  

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. Deze week was het er één van SNAP! Niet één van de grote hits natuurlijk, maar een onbekendere track van hun debuutalbum. SNAP! was Duits. Wel gebruik gemaakt van Amerikaanse zangeres Penny Ford en rapper Turbo B in de beginperiode. De grote doorbraak was natuurlijk ‘The Power‘. Het debuutalbum ‘World Power‘ kwam uit 1990. Daarop stond ook de track ‘Believe The Hype‘. En die was Vergeten Dansplaat deze week.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen. Voor de Klompentip gingen we terug naar een stuk TV geschiedenis. Het programma ‘Big Brother‘ was een kijkcijferkanon in 1999. De leader van het TV programma werd gezongen door Han Van Eijk. Na jarenlang in allerlei achtergrondkoortjes, commercials, jingles en programmaleaders te hebben gezongen, wordt hij in 1999 nationaal bekend vanwege de titelsong van Big Brother. Dit lied, getiteld ‘Leef‘ komt op de nummer 1 positie van de hitparades in Nederland. Verder is hij regelmatig te zien in het KRO-programma ‘Het gevoel van…‘, waarin hij een groot deel van de zang voor zijn rekening neemt. Daarnaast is hij nog steeds een van de Jody Singers

 

Verder deed Marthijs nog een mededeling dat hij voorlopig wat minder frequent aanwezig is in DFTM vanwege de drukte van zijn studie.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.