Lokalen Hoeksche Waard omarmt proces van de werkgroep Hitsertse Kade

Lokalen Hoeksche Waard juicht het burgerinitiatief toe dat de werkgroep Hitsertse Kade oppakt. Op maandagavond 29 oktober werden in de Eendrachtshoeve verschillende bewonersvoorstellen gepresenteerd voor de ontwikkeling van het recreatiegebied Hitsertse Kade te Zuid-Beijerland. Een goed proces, volgens Lokalen Hoeksche Waard.

Na een oproep van de actiegroep deelden bewoners massaal hun ideeën voor het terrein. De actiegroep is namelijk tegen het idee om woningen in het gebied te bouwen, en dus kwamen bewoners met hun eigen initiatieven. Kandidaat-raadsleden Marga van Hulst en Johan van Driel waren namens Lokalen Hoeksche Waard aanwezig.

Marga van Hulst: “Wij omarmen dit burgerinitiatief. Als lokale partij vinden wij het belangrijk dat het geluid van de inwoners in de Hoeksche Waard gehoord wordt. Inwoners weten het best wat goed is voor de buurt en omgeving. Daar staan wij voor. Lokaal voor allemaal!”

De werkgroep gaat nu in gesprek met de gemeente over hun alternatieve plannen.

Afbeelding: WSV De Hitsert