Kieskompas gemeenteraadsverkiezingen Hoeksche Waard online

Vanaf vrijdag 26 oktober kunnen inwoners van de Hoeksche Waard online het Kieskompas invullen om te kijken met welke politieke partij zij het meest op één lijn zitten. Hiermee is een mooi instrument beschikbaar voor de kiesgerechtigde inwoners van de Hoeksche Waard om te bepalen op welke van de 13 deelnemende partijen zij kunnen stemmen bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 21 november.

Op 1 januari 2019 gaan de huidige gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen samen verder als nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Een nieuwe gemeente vraagt om een nieuwe gemeenteraad. Daarom zijn er op 21 november gemeenteraadsverkiezingen voor de 37 raadszetels in deze nieuwe raad.

Volledig en betrouwbaar
De stellingen in een Kieskompas zijn samen met de betrokken partijen vastgesteld. De methodiek van Kieskompas garandeert dat de politieke partijen voldoende van elkaar verschillen op deze stellingen. Bovendien is Kieskompas de enige kieshulp die de standpunten van alle partijen controleert, in tegenstelling tot andere kieshulpen. Dit geeft de gebruikers de garantie dat de informatie in een Kieskompas volledig en betrouwbaar is. De projectmanager van Kieskompas checkte alle standpunten van de 13 partijen. Bij twijfel moesten de partijen hun standpunt verder toelichten of ander bewijs aanleveren. Al deze informatie is te vinden in het Kieskompas.

Gemeentehw.nl
Op de website www.gemeentehw.nl is praktische informatie te vinden over de verkiezingen en stemmen op 21 november. Ook over de politieke partijen kunt u informatie vinden. Naast het Kieskompas Vindt u hier binnenkort ook de online tool allekandidaten.nl. Met deze tool kunt u kennis maken met de kandidaten van de verschillende partijen.

Verkiezingskrant
Op 7 november wordt in de Hoeksche Waard een speciale verkiezingskrant huis-aan-huis verspreid. Deze verkiezingskrant is een bijlage bij Het Kompas. In deze krant vindt u allerlei informatie over het stemmen. Maar ook presenteren alle 13 politieke partijen zich met hun belangrijkste standpunten.

Meer informatie De online stemhulp Kieskompas is te vinden op www.gemeentehw.nl onder het kopje Verkiezingen, en via https://hoekschewaard.kieskompas.nl.

Meer informatie over de voorbereidingen op de fusie vindt u op www.gemeentehw.nl. Volg voor meer informatie ook de pagina gemeente Hoeksche Waard op Facebook en op Twitter het account @gemeenteHW.