Jeugdbrandweer Oud-Beijerland landskampioen

In 2016 waren ze het en nu zijn ze het weer: landskampioen! Met dat verschil… toen kampioen ‘lage druk’; nu kampioen ‘hoge druk’. Alle reden voor burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld om de jeugdige ‘brandweertoppers’ vanavond te feliciteren met het behaalde succes. Tot hun grote verrassing trakteerde zij hen op een pizza. En die lieten zij zich uiteraard maar al te goed smaken.

Van de 156 jeugdbrandweerteams uit het hele land, kwam het Oud-Beijerlandse team als beste uit de bus tijdens de landelijke finalewedstrijd op 29 september 2018 in Delfzijl. Ook hun bevelvoerder en pompbediende bleken de beste van het land. Zij sleepten de felbegeerde titel in de wacht met het redden van mensen van een ‘brandend’ schip.

“Jullie zijn toppers en als burgemeester ben ik echt heel trots op jullie. En niet alleen ik, maar ook het gemeentebestuur”, aldus burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld. “Ik begrijp jullie teleurstelling over de 6e plaats een week later bij de finalewedstrijd ‘lage druk’ in Mijdrecht, maar dat doet wat mij betreft totaal geen afbreuk aan het eerder behaalde succes. Voor mij zijn en blijven jullie kampioen. En dat geeft hoop voor de toekomst.”

Saillant detail is dat alle winnende Jeugdbrandweerteams (Oud-Beijerland, Alblasserdam en Leerdam) behoren bij regio Zuid-Holland Zuid. Een mooie opsteker voor onze Veiligheidsregio!

Bron: Facebook