Jan Luteijn waarnemend burgemeester van de gemeente Geertruidenberg

De Commissaris van de Koning Van de Donk van de provincie Noord-Brabant benoemt Jan Luteijn als waarnemend burgemeester van de gemeente Geertruidenberg. De benoeming gaat in per 29 oktober 2018. Hij neemt alle taken van de huidige burgemeester over totdat er een nieuwe burgemeester is. De huidige burgemeester van de gemeente Geertruidenberg, mevrouw Willemijn van Hees, wordt binnenkort geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Heusden. Jan Luteijn blijft daarnaast burgemeester van de gemeente Cromstrijen tot 1 januari 2019 om de overgang naar de nieuwe gemeente Hoeksche Waard te begeleiden.

De Commissaris van de Koning en de fractievoorzitters van de gemeenteraad van de gemeente Geertruidenberg hebben vanavond met Jan Luteijn overlegd. Zij hebben een waarnemend burgemeester gevonden die aansluit bij de wensen van de gemeenteraad. Hij kan een waardevolle bijdrage leveren aan de opgaven waar de gemeente Geertruidenberg voor staat. De delegatie heeft Jan Luteijn ervaren als een verbindende en ondernemende bestuurder die al 7 jaar ervaring heeft als burgemeester. Geertruidenberg heeft 21.500 inwoners en bestaat uit de vestingstad Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk.

Luteijn blijft ook burgemeester in Cromstrijen

De burgemeester is verheugd met deze benoeming: “Ik ben blij met deze nieuwe stap en zie uit naar de samenwerking met de raad en het college van Geertruidenberg. Ik ken de gemeente omdat ik in de buurgemeente Werkendam als wethouder actief was. Bovendien was ik ook lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant waar de gemeente Geertruidenberg toen al opviel vanwege de ambitieuze woningbouwplannen langs De Donge. Maar het is voor mij ook erg belangrijk om mijn werk in Cromstrijen tot 1 januari 2019 te mogen afmaken. Mijn persoonlijke betrokkenheid bij inwoners en ondernemers van Klaaswaal en Numansdorp is groot. Het is voor mij daarom belangrijk om na zeven jaar burgemeesterschap het afscheid van de gemeente Cromstrijen samen met de inwoners en het gemeentebestuur te beleven.”