Heinenoord verliest Hoeksche Waarde streekderby

De altijd beladen wedstrijd tussen de Beijerlanders en de Noord is in de slotfase beslist door invaller Joost Both. Enkele jaren geleden zowel in Heinenoord als in Piershil niet tot een succes geworden, is nu als invaller bij S.H.O. de topscorer van 1 B. Coach Ralph Kalkman kon voor deze belangrijke wedstrijd geen beroep doen op de geschorste Jordey van Dam en dat scheelde, zo bleek al gauw een slok op een borrel, want ook Remco Buist miste zijn maatje, wat zijn spel niet ten goede kwam.
De thuisploeg begon met een offensief, waarbij Jeroen Kokje zijn eerste poging ver over het doel zag gaan. De aanval die daarop volgde tussen Bob Vermunt en Ricky Bokhoven werd op tijd in de kiem gesmoord door de altijd ijverige en alles gevende Ramon Salas, maar dit keer in de ogen van scheidsrechter Ernstjan v.d. Perk uit Leiden niet door de beugel kon en hem al in de 8e minuut een gele kaart opleverde. Nadat Leon Steketee op de solotoer ging en 4 man het bos in stuurde, strandde hij toch op de vijfde.
Even veerde het Heinenoord publiek op toen een schot van Richard Stolte op de lat eindigde en meteen na deze poging Danny Kerpel het van afstand probeerde, waar mee doelman Nick Vervoort alle moeite had om de bal onder controle te krijgen. In de 37e minuut beging Andrew van Tiggelen een lichte overtreding binnen de zestien, maar volgens scheidsrechter v.d. Perk voldoende om de bal op de stip te deponeren. Larbi El Harouchi schoot feilloos binnen en dat betekende 1 – 0 wat ook de ruststand was. Al met al een eerste helft die voor het talrijke publiek als kijkspel geen voldoende kreeg.

Het tweede bedrijf begon met dezelfde spelers, waarbij Larbi El Harouchi meteen de aanval zocht maar door Nick Jonkman tot de orde werd geroepen en bij zijn tweede poging door Anthal v.d. Berg. In de 55e minuut werd Anthal v.d. Berg naar de kant gehaald en bracht coach Ralph Kalkman voor meer aanval Sander de Heus binnen de lijnen. Dat pakte goed uit, want uit zijn eerste pass kopte Nick Jonkman de bal door naar de vrij staande Marvin Strik, die met zijn kopbal doelman Peter Konings het nakijken gaf en dat betekende in de 58e minuut 1 – 1.
Luttele minuten later kreeg Mitch Fransen een vrije trap te nemen en zijn enorme pegel ging maar enkele centimeters naast. Uit een voorzet van Richard Stolte kopte Mitch Fransen in de korte hoek bijna raak, echter een geweldige reflex van de Beijerlandse sluitpost bracht redding en ging dit feest niet door.
Met nog een kwartier te gaan kwam Andrew Dias D,ullois bij de gasten in de ploeg voor Andrew van Tiggelen en vond Sander Fakkel het bij de thuisploeg tijd om Joost Both te brengen voor Rowdy Rijsdijk. Amper in de ploeg en het was weer raak. Ramon Salas vroeg de bal aan zijn doelman Nick Vervoort om vervolgens aanvoerder Toine v.d. Berg aan het werk te zetten, maar vergat dat Joost Both zijn positie had ingenomen en

het goudhaantje maakte daar dankbaar gebruik van en zette S.H.O. op voorsprong. 2 – 1. De Noord ging aangeslagen nog op jacht naar de gelijkmaker maar de vrije trap van Richard Stolte belandde in de muur. Dit was tevens zijn laatste daad,want hij werd in de slotfase nog vervangen door Neall Mouthaan. Ook de vrije trap van Andrew Dias D,ullois scheerde over de lat en meteen daarna trof Ricky Bochoven het zijnet. Het was al in blessuretijd toen de gefrustreerde Leon Steketee binnen de minuut TWEE keer geel kreeg voorgetoverd, kon gaan douchen en de eerst volgende wedstrijd zal missen. Uit de vrije trap die in de allerlaatste minuut hier uit volgde schoot Joost Both zijn 2e binnen en bepaalde de eindstand op een wat geflatteerde 3 – 1. De eerst nederlaag van de Noord was een feit en zakte daar door op de ranglijst naar de 10e plaats.

a.s. zaterdag komt Poortugaal op bezoek. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling.

Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg ( 55. Sander de Heus ) – Andrew van Tiggelen ( 75. Andrew Dias D,ullois ) – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Mitch Fransen – Nick Jonkman – Marvin Strik Remco Buist – Leon Steketee – Richard Stolte ( 80. Neall Mouthaan ).

Tekst: Cor Hoogvliet