Heinenoord niet langs R.V.V.H.

Na 2 gelijke spelen is het de mannen van coach Ralph Kalkman ook niet gelukt tegen oud-trainer Ronald Hulsbosch de eerste overwinning te pakken. Voor Leon Steketee, Jordey van Dam en Remco Buist was het een weerzien van het oude nest, waar het allemaal begonnen is. Beide teams kwamen fel uit de startblokken en de eerste aanval was voor de Noord, toen Marvin Strik Sander de Heus aan het werk zette en jammer, dat zijn voorzet te hard was. Het antwoord kwam meteen toen Brandon Koneman, die ternauwernood miste uit een voorzet van Kader Diop. Een opgezette aanval tussen Jordey van Dam en Richard Stolte kwam bij Andrew van Tiggelen terecht, die naast schoot. En weer was het Brandon Konemaan die werd aangespeld en dit keer door Leon Streketee met een uitstekende ingreep werd verdedigd.
Zo golfde het spel heen en weer en was het steeds de overal aanwezige Ramon Salas, die menig aanval onderschepte. Ongelooflijk wat deze 32 jarige Rotterdammer presteert. Door het hoge tempo ging menige pass te gehaast en derhalve onnauwkeurig, zodat het spel niet altijd even mooi was, maar wel spannend. Dat was ook de oorzaak, dat scheidsrechter Kees Post dikwijls moest onderbreken door allerlei overtredinkjes zonder dat er van gemeen of onsportief gedrag sprake was.
Na ruim een half uur spelen kregen de Ridderkerkers een vrije trap te nemen na een overtreding van Marvin Strik op de rand van de zestien. Aanvoerder Papito Merencia belastte zich er mee, maar geen probleem voor aanvoerder Toine v.d. Berg, die de bal weg werkte. De vrije trap van Jordey van Dam even later aan de andere kant ging over en naast. Op slag van rust werd het nog even dreigend voor het doel van Nick Vervoort en uiteindelijk was het Nick Jonkman die resoluut ingreep, wat het einde van de eerste helft betekende met nog steeds de brilstand op het scorebord. 0 – 0.

Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen, toen Kader Diop een schot van afstand probeerde, wat ver over ging. Even later kwam de mogelijkheid voor Heinenoord om op voorsprong te komen door een vrije trap op de rand van de zestien. Een geweldige pegel van Jordey van Dam had een beter lot verdiend, maar kwam nu op de paal ter hoogte van de kruising. Meteen hierna volgde een combinatie tussen Marvin Strik en Jordey van Dam, die op zijn beurt Andrew van Tiggelen bediende, maar zijn schot door doelman Tim Elkhuizen met moeite werd gekeerd. Vader Adri zag het samen met Joop Hiele op de tribune allemaal gebeuren. Nadat Jordey van Dam nog een schot van afstand losliet, wat overigens ook een prooi voor de Ridderkerkse sluitpost werd kwam de lang verwachte wissel. Mitch Fransen kwam in de 54e minuut binnen de lijnen voor Sander de Heus, die zijn dag niet had.

En meteen ging het anders lopen. Richard Stolte veroverde het leer, ging zijn tegenstander voorbij en zijn uitstekende voorzet op maat werd door de net ingevallen Mitch Fransen keurig binnen getikt .0 – 1. Ook Ronald Hulsbosch vond het tijd om te wisselen en hij slingerde meteen twee verse krachten binnen de lijnen waaronder Shamir de Jesus. Door de komst van deze nummer 14 ging alles anders en daar had de defensie van de Noord de nodige moeite mee en soms geen antwoord op. Want de jacht op de gelijkmaker was nauwelijks geopend toen de geheel vrij staande Ibrahim el Koubai werd aangespeeld en hij de bal in de uiterste linkerhoek schoot en Nick Vervoort het nakijken gaf. 1 – 1. Nadat een kopbal van Remco Buist maar net naast de paal belandde ging het er steeds meer naar uit zien, dat ook de 3e wedstrijd van de prille competitie ging eindigen in het 3e gelijkspel. Uiteindelijk was het misschien wel de juiste uitslag over de gehele wedstrijd genomen.

a.s. zaterdag volgt de belangrijke wedstrijd tegen Westlandia. Aanvang: 14.30 uur

Opstelling:

Nick Vervoort – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Jordey van Dam – Nick Jonkman – Marvin Strik ( 79.Anthal v.d. Berg ) – Remco Buist ( 82. Neall Mouthaan ) – Sander de Heus ( 54. Mitch Fransen ) Leon Steketee – Richard Stolte.