GroenLinks brengt gevolgen woningnood in beeld

Met een professioneel geproduceerde video brengt GroenLinks Zuid-Holland in beeld wat de gevolgen zijn van het tekort aan betaalbare woningen. De video vertelt het waargebeurde verhaal van een moeder die 10 maanden noodgedwongen mat haar dochter in een studentenkamer woonde.
Statenlid Anneloes van Hunnik: ‘De woningnood in Zuid-Holland is enorm. Wij laten met deze video zien hoe belangrijk het is dat we daar iets aan doen’
GroenLinks wil dat de provincie een duidelijke norm oplegt aan gemeenten voor het aantal betaalbare huur- en koopwoningen in hun voorraad. Die norm moet ook worden gehandhaafd. Van Hunnik: ‘Al onze inwoners verdienen een passende woning. Als ik door de provincie reis, zie ik vooral dure villa’s die worden gebouwd. Terwijl er zo’n grote vraag is naar betaalbare woningen. Daarom moet de provincie in actie komen.’