Gemeenteraadsverkiezingen Hoeksche Waard op 21 november

Laat uw stem horen

De Hoeksche Waard kiest op woensdag 21 november een nieuwe gemeenteraad. De aanleiding voor verkiezingen in deze ongebruikelijke maand is de gemeentelijke herindeling die ingaat op 1 januari 2019. De huidige gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen gaan dan samen verder als nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Een nieuwe gemeente vraagt om een nieuwe gemeenteraad. Daarom zijn er op 21 november gemeenteraadsverkiezingen.

Gemeentehw.nl

Op de website www.gemeentehw.nl vindt u allerlei informatie over de verkiezingen; hoe en waar u kunt stemmen, wat u moet doen als u uw stempas niet (meer) heeft, hoe u iemand anders voor u kan laten stemmen en nog veel meer. Ook over de politieke partijen kunt u informatie vinden. Op de website kunt u door het invullen van de stemhulp Kieskompas kijken met welke politieke partij u het meeste op één lijn zit. En via de online tool allekandidaten.nl kunt u kennis maken met de kandidaten van de verschillende partijen.

Verkiezingskrant

Binnenkort wordt er door de gemeenten een speciale verkiezingskrant huis-aan-huis verspreid. In deze krant vindt u de informatie over het stemmen. Maar ook presenteren alle 13 politieke partijen zich met hun belangrijkste standpunten.

Stem op 21 november

U kunt als stemgerechtigde inwoner van de Hoeksche Waard op 21 november uw stem uitbrengen en zo bepalen wie er in de gemeenteraad komen. Er zijn 37 raadszetels te verdelen. Deze nieuwe raadsleden gaan beslissen over zaken die u en uw dorp aangaan, over veiligheid, sport- en recreatievoorzieningen, groen en milieu, over de bouw van woningen, over cultuur en wegen, jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. Allemaal onderwerpen die in de gemeenteraad aan de orde komen. Laat uw stem dus horen op 21 november!

Kijk ook hier voor meer informatie over de partijen.