Gelijkspel voor NBSVV bij WCR

NBSVV heeft aan de uitwedstrijd bij WCR een dik verdiend punt overgehouden. Het speelde, na een 1-0 achterstand bij rust, met 2-2 gelijk. Hoewel de ploeg op basis van het aantal kansen misschien wel meer had verdiend dan een punt (met een blauwwitte bril op bekeken), viel de gelijkmaker pas in de allerlaatste minuut. Dan overheerst toch tevredenheid. Daarom al met al een terechte uitslag.

Het nieuwe elftal van NBSVV krijgt steeds meer vorm. Na een leuke midweekse pot tegen Heinenoord 2 (uitslag 3-3), had trainer Louis Jacobs de ervaren Sjoerd Bestebreur als verdedigingsleider opgesteld. Mede daardoor, en omdat de nieuw ingepaste jongeren ook hun draai gaan vinden, maakt de ploeg een steeds stabielere indruk.

In een open wedstrijd waren er aan beide kanten regelmatig kansen de score te openen. Zo schoot Niels Jacobs al in de 6e minuut net voorlangs het doel van WCR en werd een inzet op een corner van de Rhoonse doellijn gehaald. Aan de overkant ging eveneens een schot voorlangs en corrigeerde doelman Mike Barendregt balverlies met een goede safe. In de 22e minuut stuurde Patrick Ridderhof Jean-Paul Benard de diepte in, maar de laatste mikte de bal net over de kruising. In de 33e minuut de eerste echt grote kans voor WCR. De inzet verdween rakelings naast het doel. Vervolgens kreeg Sander van Hamburg twee grote kansen. De eerste ging ruim over het doel, waarbij hij de mee opgelopen Niels Jacobs over het hoofd zag. De tweede, uit een vrije trap van Sjoerd Bestebreur, werd bij de tweede paal net naast het doel gelopen. Een domper voor NBSVV een minuut voor rust: de 1-0 voor WCR kwam op het bord, doordat een hard schot voorlangs het doel bij de tweede paal met een schuiver tot doelpunt werd gepromoveerd.

Het duurde tot een kwartiertje na de thee voordat de wedstrijd weer op gang kwam. Het was WCR dat in de 59e minuut met een goede actie over rechts de bal tot voor de doelmond bracht, alwaar simpel werd binnengetikt: 2-0. Een minuut later schoot Jan Pieter Izelaar namens NBSVV over. Een rommelig kwartiertje volgde, alvorens de Nieuw-Beijerlanders met nog een kwartier te gaan de mouwen opstroopten. Drie kansen in vijf minuten waren er voor Ivar Meeldijk, die voorzetten van Patrick Ridderhof en Sjoerd Bestebreur onvoldoende met het hoofd raakte en bij een derde poging de bal tegen de schoen van de reeds op de grond liggende keeper van WCR schoot. In de 80e minuut koerste Patrick Ridderhof vanaf het middenveld alleen op het doelgebied van de thuisploeg af, waarbinnen de keeper hem onreglementair stuitte. De toegekende strafschop werd door Sjoerd Bestebreur feilloos benut: 2-1. Gesterkt door alle kansen voerde NBSVV de druk verder op met opnieuw de beste kans voor Ivar Meeldijk (net naast). Door de aanvalsdrift werd er achterin wel meer ruimte weggegeven, waardoor WCR twee grote kansen kreeg de wedstrijd in het slot te gooien. Doelman Barendregt keerde de eerste inzet en de tweede verdween ruim over een leeg doel. Het slotakkoord was voor Ivar Meeldijk, die alle gram voor zijn eerdere gemiste kansen samenbalde in een verwoestend schot van 25 meter: 2-2.