Fiets-winactie Herinrichting Centrum ‘s-Gravendeel groot succes

Vandaag ontving Erina Sittrop – Van Hees uit ‘s-Gravendeel op feestelijke wijze een transportfiets uit handen van Kees van der Meijden, projectleider KUIPERS infra en Hans de Lijster, eigenaar Tweewielercentrum ’s-Gravendeel. De fiets werd verloot onder deelnemers van de Kom op de fiets win-actie, die speciaal werd uitgeschreven rondom het project Herinrichting Centrum ’s-Gravendeel. In totaal werden er 409 deelnameformulieren ingeleverd bij de aannemer en bij de supermarkten in het Kildorp.

“Hiermee heeft de door ons opgezette actie om het fietsgebruik tijdens de werkzaamheden te stimuleren, zijn doel meer dan gehaald” aldus Van der Meijden namens de Hoeksche Waardse aannemer. In de afgelopen periode zijn de parkeerterreinen van de supermarkten Jumbo en Albert Heijn grondig aangepakt. Op basis van een nieuw ontwerp dat door de gemeente Binnenmaas in samenwerking met de winkeliers is opgesteld zijn de riolering, bestrating en stoepen volledig vernieuwd. Vanwege het tijdelijk niet beschikbaar zijn van parkeerplaatsen bij de winkels, heeft aannemer KUIPERS infra voor de zomer een winactie uitgeschreven, waarbij bezoekers werd gestimuleerd vooral met de fiets te komen. Hier werd enthousiast gehoor aan gegeven. De prijs is ter beschikking gesteld door de aannemer en Tweewielercentrum ’s-Gravendeel.

Complete centrumvernieuwing
De complete centrumvernieuwing vindt plaats aan de Hendrik Hamerstraat, het Weegje, de Kerkstraat, de Smidsweg en de Langestraat. Het volledige project wordt gefaseerd uitgevoerd en zal naar verwachting medio april 2019 gereed zijn. Op dit  moment vinden de werkzaamheden plaats aan de Smidswegen het Weegje. Een speciale app geeft tijdens de bouwwerkzaamheden informatie over het plan, de fasering, het actuele nieuws en gegevens voor informatie naar de bewoners en bezoekers. Deze app is in de Android en iOs-App-store te vinden op naam “Centrum ’s-Gravendeel”.